Spoločnosť Apple neustále pracuje na svojich operačných systémoch. Začiatkom roka predstavila sledovacie zariadenie AirTag, ktoré je určené na presnú lokalizáciu zabudnutých, stratených alebo ukradnutých predmetov. Využívať sa však dá aj celkom ináč.

Ako iste viete, nakoľko ide len o malé a veľmi kompaktné zariadenie, kedykoľvek vám ho niekto môže hodiť do kabelky a aj keď po čase začne vydávať upozorňujúci tón aby na seba upútalo pozornosť, iOS 15.2 vašu bezpečnosť posúva ešte o krok ďalej.

Nová beta verzia, ktorá je zatiaľ dostupná len pre vývojárov obsahuje vylepšenie aplikácie Nájsť. K dispozícii je tu funkcia, ktorá bola navrhnutá tak, aby používateľom umožnila vyhľadávať položky v ich okolí, ktoré ich môžu sledovať.

Nový funkcia v aplikácii Nájsť 

Pri otvorení aplikácie Nájsť a prejdení na kartu Predmety sa tu nachádza nové tlačidlo „Predmety, ktoré ma môžu sledovať“. Kliknutím na túto možnosť začne zariadenie vo svojom okolí vyhľadávať aktívne zariadenia a pokiaľ niečo nájde, automaticky upozorní používateľa notifikáciou na displeji. Trvať to má len niekoľko sekúnd.

Ak sa náhodou podarí detegovať cudzí AirTag, ktorý sa vám z ničoho nič ocitol v príručnej taške, kabelke alebo kdekoľvek inde, Apple ponúka aj pokyny ako toto zariadenie deaktivovať.

Prečítajte si tiež  Hodil som priateľke AirTag do kabelky. Čo nasledovalo potom?

Na záver sa hodí uviesť, že všetky AirTagy sú navrhnuté tak aby prehrávali zvuk 8 až 24 hodín po odlúčení od svojho majiteľa. Používatelia, ktorí sú s ním v tesnej blízkosti sú navyše o nich upozornení cez svoj iPhone.

No a ak vás zaujíma ako je na tom Android, spoločnosť Apple už pracuje na apke, ktorá bude dostupná aj na konkurenčnej platforme.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJmacrumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.