Podľa spoločnosti Mixpanel, ktorá sa venuje výskumu v oblasti softvéru a aplikácií si mobilný operačný systém iOS 15 od spoločnosti Apple doposiaľ nainštalovalo iba 60 % všetkých majiteľov iOS zariadení. Táto správa prichádza 80 dní po tom, čo bol oficiálne uvedený na trh.

Aby sme boli presnejší, vo štvrtok sa iOS 15 nachádzal presne na 58 percentách všetkých aktívnych zariadení, zatiaľ čo jeho predchodca iOS 14 je stále dostupný až na 36 % zariadeniach.

Podľa prieskumu spoločnosti Mixpanel je prijatie operačného systému iOS 15 oveľa pomalšie ako bolo prijatie minuloročného iOS 14.

Dôvodom môže byť nedostatočná inovácia ale aj obavy niektorých používateľov z problémov, ktoré môžu nastať predovšetkým na starších zariadeniach hneď po jeho inštalácii.

Úspechom nežiaril ani iOS 14. Pri iOS 15 to však môže byť ešte horšie  

Uvidíme, ako sa bude dariť operačnému systému iOS 15 v blízkej budúcnosti. Je nutné uviesť, že iOS 14 sa nachádzal v júni 2021 na 85 % zariadeniach, pričom už v tom čase išlo o silný podpriemer. Nakoľko sa však jeho nástupcovi zatiaľ veľmi nedarí, nič nenasvedčuje tomu, že by to vo finále mohlo byť lepšie.

Prečítajte si tiež  Ako je možné, že iPhone vydrží tak dlho s 1 % batérie? Poznáme odpoveď

Dajte nám vedieť, ako ste na tom vy s operačným systémom iOS 15 do komentárov nižšie. Máte ho nainštalovaný na svojom iOS zariadení alebo stále čakáte na tú správnu chvíľu? Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach, kde nás sleduje dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJmacrumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.