Spoločnosť Samsung nám včera predstavila úplne novú vlajkovú loď s označením Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge, ktorá má zakrivený displej. Tento smartfón sa toho od iPhonu naučil naozaj veľa a dokazuje to aj svojou cenovkou. Tá je na Samsung naozaj nečakane vysoká! Pozrite si viac.

Cena ako za iPhone

V spoločnosti Samsung sa rozhodli, že pôjdu tvrdo po svojej konkurencii. Nielen software, hardware či množstvo iných vecí, ktoré nájdeme v novej vlajkovej lodi Galaxy S6 bolo prevzatých z iPhonu 6. Samsung sa rozhodol stanoviť aj svoju cenovku na veľmi podobnú úroveň ba priam až rovnakú. Pokiaľ si budete chcieť zakúpiť Galaxy S6 Edge zaplatíte v najvyššej konfigurácií takú nehoráznu čiastku, že by to hádam nikto ani nečakal!

Základná cenovka je teda stanovena na 699€. Je to vlastne úplne totožná cena, ako by ste zaplatili za iPhone 6 až na tú maličkosť, že Samsung vyhráva úložným priestorom, ktorého je tu až 32GB. Ďalšia verzia ponúka 64GB a jej cena je 799€. Poslednou v ponuke je najväčšia 128GB verzia. Za tú si potencionálny majiteľ priplatí až 899€. To však vôbec nie je všetko. Tu sme totiž hovorili len o Samsungu Galaxy S6 a Samsung predstavil aj model so zakriveným displejom, ktorý je logicky drahší. Koľko teda stojí Galaxy S6 Edge?

Za model so zakriveným displejom si budete musieť priplatiť ešte neuveriteľných 150€ k základnej verzii. Potom cena stúpa v závislosti od pamäte o 100€. Znamená to teda, že absolútny 32GB základ bude stáť 849€, zlatá stredná cesta so 64GB úložiskom 949€, no a absolútny vrchol ponuky so 128GB pamäťou 1049€.

Samsung Galaxy S6 - svetapple.sk
Samsung Galaxy S6 – svetapple.sk

Na jednej strane je pochopiteľné, že nový model od Samsungu používa prémiové materiály ako aj pokrokový čip set, no nemyslíme si, že by si mohol dovoliť podobné cenové prešľapy a môže to byť práve jedna z vecí, ktorá tento smartfón „zabije“. 1049€ nezaplatíte ani za iPhone 6 Plus 128GB (999€) a to ide o v súčasnosti najdrahší smartfón na trhu. Znamená to teda, že ho nahradí Samsung)

Prečítajte si tiež  iPad je po brutálnej zľave konečne dostupný pre každého. Špičkový tablet od Apple si zamilujete
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.