Jedna z najväčších sociálnych sietí na svete ide s dobou a snaží sa do svojho používateľského rozhrania pridať prvky, ktoré sú v súčasnosti veľmi populárne. Reč je samozrejme o Instagrame, na ktorom už môžu niektorí používatelia využívať funkciu zobrazovania NFT.

O tejto novinke nás ako prvý informoval šéf Instagramu Adam Mosseri, pričom možnosť zdieľania zberateľských obrázkov má zo začiatku len hŕstka amerických tvorcov a samozrejme používateľov. Zďaleka teda ešte nejde o funkciu, ktorá by fungovala na globálnej úrovni.

Prečítajte si tiež  Chcete odolnejší pletený Lightning kábel priamo od Apple? Tieto produkty ho ponúkajú

Dôležité je zdôrazniť, že na Instagrame bude možné aj odosielať alebo zdieľať tento digitálny obsah, pričom si za to sociálna sieť nebude účtovať žiadne ďalšie poplatky. Celý proces by mal teda prebiehať zadarmo.

O tom, že Instagram bude spolupracovať s NFT nás poprvýkrát informoval samotný Mark Zuckerberg v marci tohto roka, ktorý aktuálne vedie spoločnosť Meta, pod ktorú spadá Instagram ale aj Facebook. Práve na druhú vymenovanú sociálnu sieť by sa NFT-čka mohli dostať podobným spôsobom, ako na Instagram.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJ9to5Mac
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.