Spoločnosť Apple urobila prekvapivú zmenu, ktorú ohlásila v čase rapídneho šírenia nového variantu BA.5 ochorenia COVID-19. Podľa nových pravidiel a nariadení už zamestnanci spoločnosti nemusia nosiť na svojich pracoviskách rúška a respirátory, pokiaľ miestne úrady nenariadia ináč. O tejto téme ako prvý informoval portál The Verge.

Spoločnosť Apple v rámci svojho nového rozhodnutia ale vyzýva každého zamestnanca, aby v prípade akýchkoľvek príznakov tvárovú masku použil a samozrejme sa nechal otestovať na ochorenie COVID-19.

Taktiež prosí ľudí, aby rešpektovali rozhodnutie ostatných masku nosiť alebo nenosiť. Hoci sa uvoľňujú pravidlá, jednotlivci by mali byť stále opatrní, nakoľko nákaza je rozšírená a stretnúť sa s ňou môže úplne každý.

Prečítajte si tiež  iPhone 14 a iPhone 14 Pro: Cena, dizajn, výdrž batérie a všetky novinky, ktoré potrebujete vedieť

Netreba pritom zabúdať, že Apple sa snaží približne od apríla 2022 nahnať svojich zamestnancov do kancelárií aspoň na niekoľko dní v týždni. Tí, ktorí si zvykli na prácu z domu už dokonca vytvorili petíciu a odbory.

Technologický gigant z Cupertina tiež na začiatku pandémie predstavil svoje vlastné (nepredajné) rúška, ktoré nosili ľudia v kanceláriách alebo maloobchodných pobočkách Apple Store po celom svete. Ich unboxing si môžete pozrieť na tomto odkaze.

E-mail od spoločnosti Apple, týkajúci sa zrušenia nosenia masiek a respirátorov

„Tím,

Píšeme vám, aby sme sa podelili o aktualizáciu našich súčasných protokolov. Vzhľadom na súčasné okolnosti sa na väčšine miest už nebude vyžadovať nosenie tvárovej masky. Ako vždy, pravidelne si overujte špecifické požiadavky pre vašu lokalitu, vrátane požiadaviek miestnych zdravotníckych úradov, alebo akúkoľvek lokalitu, ktorú môžete navštíviť, od spoločnosti Welcome Forward.

Uvedomujeme si, že osobná situácia každého z nás je iná. Neváhajte pokračovať v nosení tvárovej masky, ak sa necítite zdraví. Taktiež rešpektujte rozhodnutie každého jednotlivca nosiť alebo nenosiť masku.

Ďakujeme vám za všetko, čo robíte pre podporu zdravotných a bezpečnostných protokolov spoločnosti Apple COVID-19.

Tím COVID-19″

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -