Od predstavenia nového modelového radu iPhone 14 nás delí už len niekoľko hodín, no detaily týkajúce sa špecifikácií sú stále nejasné. Už dlhší čas sa predpokladá, že doterajší trend zavádzania nových čipov do všetkých modelov Apple zmetie zo stola. Nových procesorov sa tak dočkajú iba prémiové verzie Pro. Na prázdno však neostanú ani modely iPhone 14 a iPhone 14 Max/Plus. Pôvodný čip A15 Bionic by sa mohol dočkať updatu.

Prečítajte si tiež  iPhone 14 / 14 Pro a ich finálne farby. Takto by mala vyzerať celá ponuka

Už dlhšie sa predpokladá, že spoločnosť Apple bude mať v bežných a profesionálnych verziách iPhonu 14 dve rôzne verzie procesorov. Najnovší čip A16 Bionic poslúži ako hnací motor pre iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Podľa denníka Wall Street Journal by však spoločnosť Apple mala zapracovať aj na vylepšenej verzie súčasného čipu.

Nová generácia smartfónov s nahryznutým jablkom tak pravdepodobne nedostane rovnaký čip ako modelový rad iPhone 13. Žiadne ďalšie bližšie informácie týkajúce sa upgradu čipu však v publikácii neboli uvedené. Dobrou správou ale je, že všetko podstatné sa dozvieme už zajtra na očakávanej konferencii, ktorá nesie názov Far Out.

iPhone 14 Plus farby
Zdroj: Ian Zelbo / Twitter

Ak sú správy o vyhradení nového procesora na tento rok pre modely Pro správne, bude to prvýkrát, čo tak spoločnosť Apple urobila. Tento krok je spôsobený iniciatívou, v ktorej chce firma viac prehĺbiť rozdiely medzi základnými verziami a Pro modelmi svojich produktov naprieč celým portfóliom.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -