Spoločnosť Cinemotion, ktorá sa špecializuje na natáčanie profesionálnych filmov, seriálov a reklám za pomoci robotov zverejnila na svojom Instagrame príspevok, v ktorom nám ukazuje, akým spôsobom vzniklo propagačné video pre nový iPhone 14 a iPhone 14 Plus.

Keďže sú jej špeciálne roboty schopné zachytiť jedinečné zábery s pohybmi, ktoré ľudia držiaci kamery nedokážu urobiť, výsledok je doslova úchvatný. No a presne taká je reklama „Big and Bigger“, ktorá bola po prvýkrát odprezentovaná na tohtoročnej septembrovej Keynote.

Video zobrazuje viacero pohľadov na nový iPhone 14 / 14 Plus z rôznych perspektív. Zároveň tu môžeme vidieť aj rýchle pohyby, ktoré menia zaostrenie medzi jedným a druhým zariadením, pričom smartfóny vždy niekto drží v ruke nad hlavou.

Nádherná reklama, o ktorú sa postaral robot a nie špeciálne efekty 

A aj keď ste si možno mysleli, že zábery vznikli vďaka špeciálnym efektom, o všetko sa v skutočnosti postaral sofistikovaný a špeciálne naprogramovaný robot z dielne Cinemotion a niekoľko šikovných hercov.

Samotné video z pozadia natáčania bolo pôvodne uverejnené na Instagrame, no medzičasom (pravdepodobne na žiadosť spoločnosti Apple) zmizlo. Nie je totiž bežné, aby sa podobné zábery dostali na verejnosť. Apple si to necháva podpísať vo svojich zmluvách.

Každopádne, dvadsať sekundovú ukážu videlo obrovské množstvo ľudí, pričom sa našli aj takí, ktorí sa ju rozhodli stiahnuť a uložiť. Neskôr bola opätovne pridaná napríklad na sociálnu sieť Twitter, vďaka čomu si ju môžete pozrieť aj vy.

Čo poviete na takýto spôsob natáčania reklám? Dajte nám vedieť do komentára.

Instagram Banner

Prečítajte si tiež  iPhone 8 vraj môže prísť s funkciou FM rádia!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -