O tom, že spoločnosť Apple sa dlhé roky zameriava na čo najlepšie video vo svojich iPhonoch sme písali už niekoľkokrát. Stačí sa pozrieť na tento článok, v ktorom sme vám ukázali nádherné zábery natočené na poslednú generáciu iPhonu 14 Pro.

Dnes sa, ale zameriame na niečo úplne iné, čo súvisí so stabilizáciou videa. Pokiaľ ste fanúšikmi technológií, možno ste už mali tú česť vyskúšať na vlastnej koži Sensor Shift. Ide o pokročilú stabilizáciu s posunom snímača, ktorú má štandardne každý iPhone 13 z minulého roka.

Táto funkcia zabezpečuje, aby zábery neboli nijako roztrasené vo chvíli, keď so zariadením kráčate po schodoch alebo natáčate video z idúceho auta. V roku 2022 však Apple predstavilo nový režim „Action Mode“, ktorý posúva kvalitu stabilizácie na úplne inú úroveň.

Nepotrebujete gimbal

iPhone 14 Pro Max
Zdroj: Unsplash / Quinn Battick

iPhone 14 Pro vďaka tomu v podstate ani nepotrebuje gimbal alebo iné príslušenstvo, nakoľko zábery sú dokonalé aj vtedy, keď s telefónom beháte a držíte ho v ruke. Pekným dôkazom sú videá, ktoré porovnávajú Action Mode s predošlým iPhonom, ktorý ho nemal.

Je až skoro neuveriteľné, akú kvalitu záberov vám dokáže poskytnúť iPhone v roku 2022. Aj keď ide stále iba o prémiový smartfón, teoreticky už pri ňom nepotrebujete vlastniť kameru, GoPro a ani fotoaparát. Bežný spotrebiteľ zachytí okolitý svet až nadštandardne dobre aj bez väčších skúseností. Apple skrátka posunulo latku na úplne iný level.

Pozrite si videá pod týmto odstavcom a dajte nám vedieť do komentára, čo si myslíte o akčnom režime vy. Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Prečítajte si tiež  iPhony ruských novinárov napadol nebezpečný vírus. Varuje pred ním priamo Apple
Môže ťa zaujímať
- Reklama -