Spoločnosť Apple je najhodnotnejšia technologická firma na svete, ktorá má svoje zásady a prísne sa ich drží. Ak sa teda rozhodne niekto vtipkovať, musí si dať veľký pozor na to, čo presne povie. No a to neurobil viceprezident spoločnosti pre obstarávanie Tony Blevins, ktorý odchádza zo svojho miesta. O prípade informuje Bloomberg.

Dôvodom je na prvý pohľad nevinné video, ktoré sa objavilo na TikToku známeho tvorcu Daniela Maca. Ten sa preslávil sériou, v rámci ktorej chodí za ľuďmi v zaujímavých autách a pýta sa ich, čím sa živia.

Keď Mac uvidel minulý mesiac Blevinsa na udalosti v kalifornskom Pebble Beach, kde prišiel na svojom vzácnom superšporte Mercedes-Benz SLR McLaren, položil mu otázku, čo vlastne robí. Jeden z najtvrdších vyjednávačov na svete odpovedal nasledovne:

„Mám drahé autá, hrám golf a obchytkávam ženy s veľkým poprsím, ale víkendy a veľké sviatky si beriem voľno.“ 

@itsdanielmac Quite the occupation this man has ✍️ #mercedesbenz #supercarstiktok #slr #car ♬ original sound – DANIEL MAC

Tony Blevins odkazoval na film z roku 1981

Pochopiteľne, takúto rozsiahlu odpoveď nemal Tony Blevins okamžite v hlave, ale odkazoval ňou na film Arthur, ktorý sa dostal do kín ešte v roku 1981. Práve v tomto snímku hlavný hrdina Arthur Bach opisuje svoju vlastnú kariéru slovami:

„Pretekám v autách, hrám tenis a obchytkávam ženy, ale mám voľné víkendy a som sám sebe šéfom.“

Spoločnosť Apple po zhliadnutí videa zahájila interné vyšetrovanie, pričom netrvalo dlho, kým bol Tony Blevins odvolaný zo svojho tímu. U technologického giganta viedol obrovskú skupinu ľudí, ktorá počítala s desiatkami priamych podriadených a niekoľkými stovkami ďalších zamestnancov.

Blevins si po incidentne svoju chybu priznal a pre agentúru Bloomberg uviedol, že ho veľmi mrzí to, čo vo videu povedal: „Rád by som využil túto príležitosť a ospravedlnil sa všetkým, ktorých môj chybný pokus o humor urazil,“

Apple prišlo o jedného z najlepších vyjednávačov na svete s prezývkou „Blevinátor“

Medzičasom potvrdil Blevinsov odchod už aj hovorca spoločnosti Apple, pričom doplnil, že o všetkom rozhodol viceprezident firmy Jeff Williams. Práve on bude po Blevinsovom odchode dohliadať na jeho pôvodný tím.

Dôležité je dodať, že Blevins nebol vysokopostaveným manažérom v spoločnosti Apple len tak pre nič za nič. Jeho úlohou bolo komunikovať s dodávateľmi a partnermi, pričom práve on bol súčasťou tímu, ktorý uzavrel spoluprácu so spoločnosťou Globalstar, vďaka ktorej sa dostali do iPhonu 14 satelitné hovory.

Prečítajte si tiež  Spoločnosť Samsung údajne dodala milióny zariadení Galaxy s chybným šifrovaním

Medzi svojimi kolegami mal povesť agresívneho vyjednávača, pričom jeho cieľom bolo znížiť výrobné náklady a ušetriť spoločnosti Apple peniaze. Denník The Wall Street Journal dokonca v roku 2020 uviedol, že Blevins má v spoločnosti Apple prezývku „Blevinátor“, pretože počas rokovaní zachováva za každých okolností veľmi tvrdý postoj.

V minulosti mal napríklad na starosti spor spoločnosti Qualcomm vs Apple, v rámci ktorého nabádal dodávateľov technologického giganta, aby spoločnosť Qualcomm pripravili o platby licenčných poplatkov.

Okrem iného bol poverený priamo generálnym riaditeľom spoločnosti Apple Timom Cookom, aby viedol rokovania súvisiace s výstavbou kampusu Apple Park v Cupertine. Aká bude ďalšia cesta Tonyho Blevinsa zatiaľ nie je známe.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -