Bola to vraj iba otázka času. Najznámejšia chatovacia aplikácia na svete prichádza s riešením, ktoré sa nebude páčiť mnohým jej používateľom. Ak máš vo svojom smartfóne WhatsApp, aplikácia bude už čoskoro vyžadovať predplatné.

S touto informáciou prišiel portál Wabetainfo, ktorý uviedol, že WhatsApp svoju novinku zatiaľ iba testuje v poslednej beta verzii. Ako však sociálnu sieť poznáme, skoro určite ju zakomponuje už o pár mesiacov aj do plnej verzie. Dobrou správou, ale je, že teba sa to pravdepodobne nijako nedotkne.

Hoci je platenie za službu, ktorú majú konkurenti zadarmo vždy veľkým negatívom, v tomto prípade sa bude (zatiaľ) týkať iba podnikových profilov. Inými slovami, predplatné sa oplatí len v prípade, že na WhatsAppe budeš riešiť biznis.

Pre podnikateľov prinesie platený WhatsApp viacero výhod 

WhatsApp predplatné
Zdroj: WABetainfo

Jednou z funkcií, ktorá bude v prémiovom členstve samozrejmosťou je odkaz na webovú stránku, ktorý sa bude dať upraviť raz za tri mesiace. Druhou, oveľa dôležitejšou funkciou bude možnosť aktivácie jedného účtu na desiatich rôznych zariadeniach.

Firemný WhatsApp teda budú môcť používať zamestnanci firiem, ktorí nebudú mať problém s komunikáciou s niekoľkými zákazníkmi súčasne. V tomto bode je nutné doplniť, že osobné profily sú na tejto sociálnej sieti vždy prepojené len s jedným zariadením z dôvodu end-to-end šifrovania.

Využívanie služby nebude nutné. Je to iba možnosť

Prečítajte si tiež  Kedy Apple vydá iOS 13.4? Zisťovali sme odpoveď.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -