Príbehy o tom, ako inteligentné hodinky Apple Watch pomáhajú zachraňovať životy sa objavujú na našom webe často. Niekedy sa skrátka človek ocitne v neočakávanej situácii a potrebujete pomoc. Drobné zariadenie na ruke sa v takejto chvíli môže hodiť.

Presne to sa stalo 81-ročnému mužovi z Minnesoty len tri týždne po kúpe jeho prvých hodiniek Apple Watch. Dennis „Nick“ Nikolai hovorí, že mu hodinky Apple Watch pomohli po detekcii pádu zavolať na tiesňovú linku 911 a tým pádom mu pravdepodobne zachránili život.

V sobotu 22. októbra sa Nikolaj rozhodol, že využije pekné počasie na výmenu oleja v snehovej fréze, čo za neho zvyčajne robí jeden z členov rodiny.

„Chcem len pomôcť… Mám 81 rokov, ale cítim sa na 25,“ povedal Nikolaj, ktorý pri chôdzi používa palicu. Keď Nikolaj sedel na stoličke na príjazdovej ceste a pracoval na snehovej fréze, pokúsil sa nakloniť dozadu. Práve vtedy pocítil tvrdú ranu.

81 ročný muž nemal pri sebe telefón. Našťastie hodinky reagovali rýchlo 

Apple Watch Series 7 a oxymer (meranie hladiny okysličovania krvi)
Zdroj: SvetApple

Nick nešťastne spadol, udrel si hlavu a takisto rameno. Po celý čas bol navyše mimo dosahu svojho telefónu a nedokázal sám vstať. Nablízku sa nikto iný nenachádzal. Našťastie pre Nicka, na ruke mal spomínané Apple Watch, ktoré celý pád zaznamenali vďaka vstavanej funkcii.

Následne sa teda zo zápästia ozval hlas, ktorý sa dôchodcu spýtal, či nepotrebuje pomôcť. Hodinky okamžite prepojili Nicka s dispečerom a ten privolal na miesto nehody pomoc. Policajný dôstojník Hunter Panning bol náhodou nablízku a už do minúty stál pri Nickovi.

Nicholas povedal, že oceňuje policajta, ktorý mu pomohol, a technológiu na jeho zápästí. Pôvodne si hodinky kúpil ako prostriedok na monitorovanie srdcovej frekvencie. Vôbec netušil, že by mu v krátkom čase mohli zachrániť život.

Na záver len chceme pripomenúť náš SvetApple bazár, v ktorom dnes nájdete viac ako 500 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Prečítajte si tiež  Apple Watch majú až 512MB RAM!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -