Pokiaľ ste si kúpili nový iPhone 14 Pro alebo iPhone 14 Pro Max, možno, že vás napadlo, koľko batérie spotrebuje jeho stále zapnutý „Always-on“ displej. O tejto novej technológii sa totiž hovorí, že má vysokú spotrebu energie. Ako ale odhaľuje nový test, vôbec to nie je pravda. Informuje o tom portál 9to5mac.

O najnovšie zistenia sa postaral youtube kanál PhoneBuff, ktorý sa rozhodol zistiť, koľko percent batérie vám za jednu hodinu odoberie stále zapnutý displej v oboch režimoch.

Tým prvým je nastavenie, v ktorom máte spustené aj pozadie a v tom druhom zase nastavenie, kedy sú k dispozícii iba widgety a hodiny na čiernej obrazovke. Tomu, ako si prispôsobiť Always-on displej sme sa venovali v tomto článku.

Reklama: Hľadáte špičkové príslušenstvo pre svoj iPhone či Apple Watch? Na Loopi.sk nájdete široký sortiment produktov za skvelú cenu. Všetko zaplatíte rýchlo a ľahko cez Apple Pay. Tak na čo ešte čakáte? 

Späť však k téme. Ak ste si mysleli, že Always-on displej je obrovský žrút energie, tak vás môžeme potešiť. Nie je to pravda. Za celý deň si totiž vypýtal len 16 % batérie, pričom rovnako dopadol aj konkurenčný Samsung Galaxy S22 Ultra. V tomto teste bol použitý režim bez pozadia. Pokiaľ by bolo zapnuté, telefón by stratil cca 20 % energie.

Toto sú reálne hodnoty, koľko vám spotrebuje energie Always-on displej v jednotlivých režimoch

Pozreli sme sa na to, akú má spotrebu energie Always-on displej v iPhone 14 Pro. Výsledok je šokujúci
Zdroj: Unsplash / Aditya Chinchure / YouTube / SimplyPops (úprava redakcie)

Ak by sme sa na celú problematiku pozreli ešte odbornejšie, dospeli by sme k nasledujúcim výsledkom. Ak si necháte zapnutý Always-on displej s pozadím, každú hodinu vám zo zariadenia ubudne o cca 0,8 % energie viac v porovnaní s klasickým vypnutým displejom.

Ak chcete čosi ušetriť ale zároveň sa nechcete vzdať tejto šikovnej funkcie, pozadie môžete úplne deaktivovať. V takomto prípade prídete o 0,6 % energie v porovnaní s vypnutou obrazovkou.

Áno, 15 – 20 % úbytok energie kvôli tejto funkcií nie je zanedbateľný, no treba zdôrazniť, že sa s nim nebudete stretávať ani v praxi. Je to preto, lebo spoločnosť Apple svoj Always-on displej premyslela do posledných detailov. Hoci sa tvári, že svieti stále, telefón dokáže rozoznať situácie, kedy sa naň nepozeráte a vtedy ho vypne. Ide o:

  • Váš iPhone leží displejom smerom nadol
  • iPhone máte vo vrecku alebo v taške
  • Máte aktivovaný režim spánok
  • Máte aktivovaný režim nízkej spotreby
  • Máte aktivovaný Apple CarPlay
  • Používate funkciu Continuity Camera
  • iPhone ste už dlhšie nepoužívali
Prečítajte si tiež  Kedy budú Apple Watch merať hladinu cukru v krvi? Odpoveď vás zaskočí

Taktiež je potrebné zdôrazniť, že ako iPhone 14 Pro Max tak aj menší iPhone 14 Pro používajú obrovské akumulátory a zároveň extrémne úsporný 4nm procesor A16 Bionic. Telefón teda dokáže šetriť tam, kde predchodcovia strácali veľa energie. Výdrž by tak mala byť viacmenej rovnaká a v oboch prípadoch minimálne celodenná.

TIP: Ak by ste z času na čas potrebovali dlhšiu výdrž, dáme vám menší tip. Zapnite si režim nízkej spotreby, ktorý automaticky deaktivuje aj Always-on displej. Nemusíte preto chodiť do nastavení ale stačí vám otvoriť ovládacie centrum.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -