Už o niekoľko mesiacov sa dočkáme predstavenia nových jablkových systémov, spomedzi ktorých si hlavnú dávku pozornosti určite odkrojí iOS 17. Pripravovaná aktualizácia pre iPhone nemusí zostať svojmu predchodcovi v rámci kompatibility vôbec nič dlžná, hoci dávnejšie predpovede hovoria niečo iné.

Nový iOS 17 má byť podľa najnovšieho úniku kompatibilný so všetkými iPhonmi, ktoré sú schopné používať iOS 16. Spoločnosť Apple sa vraj na poslednú chvíľu rozhodla upraviť zoznam podpory.

Podporované zariadenia sa meniť nemusia

Pôvodne sa očakávalo, že iOS 17 prestane podporovať iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X, zatiaľ čo iPadOS 17 ukončí podporu pre iPady Pro prvej generácie a iPad piatej generácie. Tieto tvrdenia sa však zrejme nevyplnia.

Podľa príspevkov niekoľkých leakerov budú všetky iPhony, ktoré podporujú iOS 16, podporovať aj novú verziu operačného systému. Podpory sa tak dočkajú aj zariadenia, ktoré sú poháňané staručkými čipmi A11 z roku 2017.

iOS 17
Zdroj: Parker Ortolani

Ak sa tento scenár vyplní, nebude to prvýkrát čo spoločnosť Apple medzi hlavnými vydaniami systému iOS zachová rovnaký zoznam kompatibilných zariadení.

Už po druhý rok sa teda môžeme dočkať podpory na rovnakých iPhonoch, čo je pre mnohých zákazníkov skvelá správa.

Je tu jeden háčik. Súvisí s bezpečnosťou 

iPhone X
Zdroj: Unsplash / Blocks

Aj keď je vyššie uvedená informácia skutočne priaznivá, treba spomenúť jednu vec, ktorá jej nenahráva do karát. Spoločnosť Apple sa totiž nemusí snažiť silou mocou udržať pri živote iPhone X a zvýšené modely s čipom A11 Bionic z jedného prostého dôvodu.

Tieto zariadenia totiž trpia bezpečnostnou hardvérovou chybou, ktorá sa po prvýkrát objavila pri čipe A5 a Apple ju dokázalo napraviť až v iPhone XS s čipom A12 Bionic.

Práve vďaka tomuto exploitu je možné iPhone X, iPhone 8 či iPhone 8 Plus stále Jailbreakovať, čo sa spoločnosti Apple z pochopiteľných dôvodov vôbec nepáči. Aj preto je možné, že vyššie opisovaný únik je len kačicou a napokon sa nenaplní. Z nášho pohľadu je to tak 50 na 50.

Dajte nám vedieť do komentára, čo si o tom myslíte vy.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Prečítajte si tiež  Blíži sa koniec pre týchto 11 Apple produktov. Vieme, o ktoré zariadenia ide

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -