Hoci sa svetlá reflektorov upierali hlavne na náhlavnú súpravu pre virtuálnu a rozšírenú realitu a veľké systémové aktualizácie ako iOS či macOS, Apple nezabudlo ani na šikovnú čiernu krabičku Apple TV. Toto prinesie aktualizácia tvOS 17.

Apple sa v rámci tvOS 17 zameralo na nové funkcie pre Ovládacie centrum, FaceTime a SharePlay. Novinkou je aj spôsob, ako nájsť stratený diaľkový ovládač Apple TV pomocou iPhonu, a tiež niekoľko nových možností šetriča obrazovky s fotografiami.

FaceTime prichádza aj na Apple TV

S tvOS 17 si môžete užiť aplikáciu FaceTime priamo na svojej televízii. Aplikácia využíva funkciu Continuity Camera, pričom na snímanie obrazu používa kameru z iPhonu alebo iPadu. Takto môžete telefonovať so svojimi priateľmi a rodinou na veľkej obrazovke.

Zdroj: Apple

Aktualizácia prináša novú funkciu SharePlay pre obývaciu izbu. Táto funkcia vám umožňuje sledovať obsah spoločne so svojimi priateľmi na FaceTime. Môžete tiež vidieť ich reakcie na televízii v rozložení rozdelenej obrazovky.

Apple tiež oznámilo uvoľnenie rozhranie API Continuity Camera pre Apple TV. To znamená, že aplikácie ako Zoom a WebEx budú môcť používať kamery z iPhonu a ostatných zariadení na videohovory v rozhraní Apple TV.

Zdroj: Apple

Hľadanie ovládača už nebude problém

Ak ste niekam založili svoj diaľkový ovládač Apple TV, nemusíte zbytočne strácať čas s jeho hľadaním. S tvOS 17 si môžete pomôcť svojím iPhonom. Ten totiž dokáže zachytiť Bluetooth signály z diaľkového ovládača a ukázať vám jeho polohu v aplikácii Find My na obrazovke vášho iPhonu.

Zdroj: Apple

tvOS 17 bude dostupný pre používateľov Apple TV neskôr v tomto roku. Ešte predtým sa dočkáme niekoľkých beta verzií, ktoré budú najskôr dostupné iba pre vývojárov.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple vydalo novú verejnú beta verziu systému macOS Ventura
Môže ťa zaujímať
- Reklama -