Nebudeme si klamať, iPhone SE 4. generácie je v súčasnosti mimoriadne očakávaný smartfón. Aktuálna tretia generácia, ktorá má procesor A15 Bionic a podporu 5G siete pomaly prestáva byť zaujímavá a aj keď ju namiesto 549 € kúpite po kliknutí na tento odkaz od 435 €, ľudia by si zaslúžili predsa niečo viac.

Ku tejto téme sa podľa Macrumors vyjadrilo viacero analytikov, pričom jedným z nich je aj Dae-Jeong Yoon zo spoločnosti UBI Research. Počas tohto týždňa zverejnil informáciu, ktorá určite nepoteší prípadných záujemcov o pripravovaný iPhone SE 4. generácie. Aj keď toto zariadenie skutočne príde, Kórejci sú presvedčení, že si naň ešte chvíľu počkáme.

Zariadenie síce malo prísť na trh už v roku 2024, no spoločnosť Apple vzhľadom na niektoré okolnosti prehodnotila svoje plány. Vo finále to znamená, že ku predstaveniu nového dostupného smartfónu dôjde až niekedy v roku 2025, s čím súhlasí aj portál The Elec či viacero analytikov, medzi ktorých patria Ming-Chi Kuo, Jeff Pu a Blayne Curtis.

Nový iPhone SE by mal byť ako prvý vybavený 5G modemom, ktorý si navrhla spoločnosť Apple úplne sama. Pôjde o výsledok akvizície časti spoločnosti Intel, ku ktorej došlo ešte v roku 2019 a týkala sa práve tejto technológie.

Podobný dizajn, ako iPhone 14? 

iPhone SE 3
Zdroj: SvetApple

Zatiaľ nie je celkom jasné, ako bude iPhone SE 4. generácie vyzerať, no isté je aspoň to, že už si nepožičia dizajn iPhonu 8, ktorý ho čiastočne prevzal z iPhonu 6 z roku 2014.

Dokonca by sa nemuselo stať ani to, že iPhone SE 4 bude v podstate len inovovaný iPhone 11 z roku 2019, o čom sa polemizuje už niekoľko dlhých mesiacov.

Podľa najnovšieho úniku by totiž zariadenie malo mať k dispozícii 6,1″ OLED displej s Face ID, ktorý Apple používa len na zariadeniach s plochým displejom.

Loopi Eco Case
Reklama

Na základe toho môžete predpokladať, že telefón bude mať podobný dizajn ako iPhone 14 z roku 2022, respektíve dizajnový jazyk, s ktorým po prvýkrát prišiel iPhone 12. V čase uvedenia na trh pôjde o vzhľad, ktorý má už 5 rokov.

Dajte nám vedieť do komentára, čo si o tom myslíte vy.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Toto dokáže zničiť tvoj iPhone s iOS 11
Môže ťa zaujímať
- Reklama -