Spoločnosť Apple ešte v pondelok vydala netradičnú aktualizáciuRapid Security Response“, ktorá sa zameriava na závažné bezpečnostné chyby v operačnom systéme iOS. Už po niekoľkých hodinách sa však na update začali sťažovať používatelia a tak Apple nemalo na výber a muselo ho stiahnuť. Týkalo sa to aj obdobných aktualizácií pre iPad či Mac.

Problémy konkrétne súviseli so Safari a nemožnosťou načítať niektoré internetové stránky, medzi ktoré patrili sociálne siete, alebo napríklad Zoom. To je dosť závažný nedostatok, ktorý bolo potrebné riešiť.

Používatelia preto prechádzali z iOS 16.5.1 (a), iPadOS 16.5.1 (a) a macOS 13.4.1 (a) späť na pôvodné verzie operačných systémov a naďalej čelili bezpečnostným hrozbám.

Dobrou správou preto je, že spoločnosť Apple pracovala posledné tri dni naozaj naplno, aby mohla ešte dnes v noci vydať opravnú verziu systému. Nesie síce trochu iný názov, no opravuje v podstate to isté a hlavne funguje bez akýchkoľvek problémov.

Po novom si teda na svoj iPhone, iPad alebo Mac môžete stiahnuť buď iOS 16.5.1 (c), iPadOS 16.5.1 (c) alebo macOS 13.4.1 (c), v rámci ktorých Apple sľubuje, že obsahujú záplatu na chybu, ktorú mohli aktívne zneužívať hackeri. Určite to teda netreba podceňovať.

Aktualizáciu na iPhone / iPade nájdete cez Nastavenia > Všeobecné > Aktualizácia softvéru, prípadne ak máte nastavené automatické aktualizácie, o všetko sa postará operačný systém.

Loopi Eco Case
Reklama

Na počítači Mac otvorte Nastavenia a v bočnom paneli vyberte položku „Dostupné aktualizácie„, prípadne pokračujte podobne ako na iPhone cez Všeobecné > Aktualizácia softvéru.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz

Prečítajte si tiež  Čoraz viac ľudí sa sťažuje na túto chybu v iPhone: Spôsobil ju posledný update iOS 17
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.