Herná konzola PlayStation 5 si aj niekoľko rokov po svojom uvedení na trh užíva obrovskú popularitu. Konečne je totiž dostupná a teraz ju viete okrem iného získať za veľmi výhodnú cenu. Po kliknutí na tento odkaz sa predáva od 455 €, zatiaľ čo jej bežná cena sa pohybuje na úrovni 549 €. Späť však k téme.

V priebehu konca budúceho roka čaká hráčov veľká zmena, nakoľko spoločnosť Sony plánuje vydať novú verziu PlayStation 5, ktorá ponesie s najväčšou pravdepodobnosťou označenie PS5 Pro. Herná konzola by mala prísť s jemne upraveným dizajnom a hlavne výkonnejším hardvérom, ktorý poskytne ešte lepšie zážitky z hrania hier. Navyše by už nemala mať Blu-Ray mechaniku, ale tento komponent si budete môcť zaobstarať v samostatnom predaji v externej podobe.

Teraz sa na sociálnej sieti X (bývalý Twitter) objavil obrázok, ktorý nové PS5 Pro údajne zachytáva. Postaral sa o to leaker Andrew Marmo, ktorý ku konzole dodal, že nesie kódové označenie CFI-2016. Už na prvý pohľad vyzerá veľmi podobne, ako klasické PlayStation 5, no drobné zmeny sa tu predsa nájdu.

Netrvalo dlho a Marmo dokonca ukázal aj video, ktoré zachytáva údajný kryt od PlayStation 5 Pro. Popravde vyzerá veľmi podobne, ako na súčasnom PlayStation 5, no nachádzajú sa tu bočné kryty, z ktorých bude pravdepodobne jeden odnímateľný. Vďaka tomu si do konzoly možno budete môcť pridať externú Blu-Ray mechaniku. Bude to pôsobiť tak, akoby bola jej pevnou súčasťou od výroby.

PlayStation 5 Pro
Zdroj: Marmo / X

Vpredu by nás po novom mohli čakať dva USB-C porty a okrem mierne zaobleného čierneho plastu vo vrchnej časti konzoly PlayStation 5 nedôjde ku žiadnym ďalším zásadným zmenám.

Pôvodne sa predpokladalo, že nová verzia PlayStation 5 ponesie označenie „Slim“, z čoho sa dá logicky odvodiť, že bude o niečo tenšia.

Podľa zahraničného úniku by však ku tejto zmene dochádzať nemalo. Jediné, v čom sa bude inovovaná konzola líšiť od tej starej bude výška. V tomto smere má byť o niekoľko centimetrov menšia, takže bude kompaktnejšia.

Na samotné oznámenie hernej konzoly si ešte budeme musieť počkať. Ako sme uviedli na začiatku, ku premiére má dôjsť v druhej polovici budúceho roka. Niektoré zdroje, ale naznačujú, že by to mohlo Sony stihnúť ešte v roku 2023. Nechajme sa teda prekvapiť. Čo si myslíte vy?

Loopi Eco Case
Reklama

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iPhone 15 bude čoskoro v predaji: Tu je presný dátum začiatku predobjednávok a predaja
Môže ťa zaujímať
- Reklama -