Aktualizácia operačného systému iOS 17 je tu a spoločnosť Apple začína dostávať spätnú väzbu od miliónov ľudí po celom svete na to, čo urobila správne a čo naopak nesprávne. Len včera sme vás informovali, že počas testov bolo zaznamenané nadmerné vybíjanie batérie. Teraz sa ukazuje, že firma tu má ešte jeden problém.

Technologický gigant z Cupertina sa konkrétne pri iOS 17 pohral so zvukmi. Počuť to môžete vtedy, keď vám niekto zavolá, prípadne vtedy, keď vám príde notifikácia. No a to má byť podľa portálu Appleinsider najväčší kameň úrazu softvérovej novinky. Nový zvuk pre upozornenia s názvom Rebound, ktorý nahrádza známe troj-tónové upozornenie je totiž príliš tichý a ani v nastaveniach to nie je možné zmeniť.

Cieľom spoločnosti Apple zrejme bolo, aby znel iPhone pokojnejšie a to sa firme podarilo naplniť. Problém je však v tom, že samotní používatelia vyžadujú skôr výraznejší tón na notifikácie, ktorý by si plnil svoju úlohu oveľa poctivejšie. Nepomáha totiž ani nastavenie maximálnej hlasitosti.

Apple už zrejme o probléme vie

Používatelia sú žiaľ v súčasnosti v slepej uličke, nakoľko zatiaľ neexistuje žiaden spôsob, ako do iOS 17 vrátiť pôvodný zvuk Tri-tone namiesto súčasného Rebound.

Toto rozhodnutie je prinajmenšom zvláštne, no Apple už zrejme o probléme vie, nakoľko naň upozorňuje čoraz väčšie množstvo používateľov na fórach a teraz sa do celého procesu zapojili aj média.

V súčasnosti však nevieme povedať, či firma bude tento nedostatok riešiť, alebo sa na to skrátka vykašle a počká, kým si ľudia na používanie zvuku Rebound zvyknú.

Každopádne si, ale myslíme, že možná oprava by mohla prísť v nadchádzajúcej aktualizácii iOS 17.1 alebo iOS 17.0.1. Nechajme sa prekvapiť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Prvé dojmy z AirPods 3. Pozrite si niekoľko videí, ktoré vám ich ukážu do detailu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -