Spoločnosť Apple posúva každým rokom hranice v tom, ako dokážu jej mobilné zariadenia natáčať video. Zatiaľ čo prvý iPhone v roku 2007 túto funkciu ani nemal, ten posledný ju vyladil do absolútne nových rozmerov. Zariadenie ponúka napríklad 5x optický zoom alebo optickú stabilizáciu senzora druhej generácie.

Celý proces v prípade profesionálneho použitia potom uľahčuje podpora formátu ProRes v 4K rozlíšení pri 60 snímkach za sekundu alebo možnosť toto video ukladať rovno na SSD disk, ktorý je ku iPhonu pripojený prostredníctvom nového USB-C konektora. Novinkou je tiež podpora štandardu LOG, ktorý slúži na úpravu farieb v post-produkcii.

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max je skrátka dokonalý nástroj na natáčanie videa, konferencií, reklám či dokonca filmov, čo sa nám teraz snaží spoločnosť Apple demonštrovať vo svojej najnovšej kampani s názvom „On with the Snow“.

V samotnej reklame, ktorá má cca minútu uvidíte, ako filmový štáb natáča na iPhone 15 Pro film s post-apokalyptickou tematikou a využíva na to aj rôzne druhy príslušenstva vrátane rôznych držiakov, stabilizátorov, osvetlenia a podobne.

Celá reklama má tak ako zvyčajne pomerne vtipný podtón a uvidíte v nej, čo dokážete robiť so svojim iPhonom 15 Pro alebo iPhonom 15 Pro Max v praxi. Samozrejme, väčšina scén je extrémne náročných a spoločnosť Apple vám neodporúča, aby ste to skúšali doma.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí. 

Je to však perfektná demonštrácia toho, čo tento smartfón dokáže pretože nás výrobca v reklame nezaťažuje číslami, ale oveľa dôležitejšími výsledkami.

V neposlednom rade nám nedá nespomenúť, že spoločnosť Apple nedávno vymyslela ešte jeden zaujímavý spôsob, ako demonštrovať to, čo dokáže kamera v novom iPhone 15 Pro.

Celý októbrový event s názvom „Scary Fast“ bol totiž natočený práve na toto mobilné zariadenie, o čom sa viac môžete dočítať v tomto článku. Dôležité, ale je, že divák to od začiatku až do samého konca ani len netušil, pretože to spoločnosť Apple prezradila až tesne po skončení prezentácie počítačov Mac s procesormi M3.

Aj z toho sa dá teda celkom krásne vyčítať, ako ďaleko je tento smartfón v oblasti natáčania videa. Čo si o tom myslíte vy?

Loopi
REKLAMA

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 900 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Kde najbližšie si môžte prezrieť Apple Watch na vlastné oči?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -