Spoločnosť Apple pred pár dňami vydala novú veľkú aktualizáciu operačného systému iOS 17.2, ktorá priniesla do našich iPhonov niekoľko nových funkcií a zároveň opravila závažné bezpečnostné chyby.

Firma vo svojej správe na špeciálnej internetovej stránke zameranej na bezpečnosť používateľom vyslovene odporúča, aby si iOS 17.2 nainštalovali čo možno najrýchlejšie, nakoľko niektoré z opravených, celkovo až desiatich chýb im môžu spôsobiť problémy.

Spomenieme napríklad chybu jadra, cez ktorú mohol útočník pristupovať ku vašim osobným údajom, alebo chybu aplikácie Nájsť, ktorá zaznamenávala informácie o vašej polohe.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí.

A aj keď je to všetko pekné, treba spomenúť aj druhú stranu, a to tú, že povesť aktualizácii v podaní spoločnosti Apple nebýva práve ukážková.

Často sa pri updatoch stretávame s pribúdajúcimi chybami či so zhoršenou výdržou batérie a tieto domnienky sa na základe testu iAppleBytes žiaľ potvrdili aj v prípade iOS 17.2.

Test, ktorý hovorí za všetko. iOS 17.2 má zlý vplyv na výdrž batérie 

Najnovšie video-porovnanie, do ktorého sa dostalo niekoľko starších, ale aj novších iPhonov krásne ukazuje, aký má vplyv iOS 17.2 na ich výdrž batérie.

Aby sme boli konkrétnejší, v porovnaní sa ocitol iPhone SE (2020), iPhone XR (2018), iPhone 11 (2019), iPhone 12 (2020), iPhone 13 (2021).

Vo výsledku sa podarilo zistiť, že až tri zariadenia z piatich preukázali pri iOS 17.2 horšie výsledky v oblasti výdrže batérie, ako pri predošlom systéme iOS 17.1.2. Konkrétne šlo o iPhone 13, iPhone SE 2020 a tiež iPhone XR.

Prekvapivo na lepšie čísla sa potom dostal iPhone 12 a veľmi mierne si prilepšil aj iPhone 11. Ak však iOS 17.2 chcete nainštalovať do svojho zariadenia s vidinou toho, že budete mať lepšiu výdrž batérie, tak vás musíme sklamať.

Je vysoká pravdepodobnosť, že táto veľká aktualizácia sa postará o pravý opak.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Čo všetko prináša nová aktualizácia watchOS 8.5?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -