Tesla Cybertruck, elektrický pickup, ktorý nedávno pritiahol pozornosť celého sveta svojím unikátnym dizajnom a nehrdzavejúcim exoskeletom, zažil svoj prvý test na cestách – a to v podobe reálnej havárie. Tento incident je prvým skutočným testom bezpečnosti vozidla, ktoré Tesla prezentuje ako špičkové v odvetví a zároveň o ňom vyhlasuje, že je extrémne bezpečné. Téme sa venoval portál Electrek.

Podľa dostupných informácií, ktoré o tomto incidente zatiaľ vieme, došlo k nehode v kalifornskom Palo Alto, kde sa Cybertruck nečakane zrazil s druhým vozidlom značky Toyota Corolla. Na vine bol práve vodič Corolly, ktorý stratil kontrolu nad svojim vozidlom a vrazil do zadnej časti Cybertrucku, pričom pri nehode utrpel len ľahké zranenia.

Zaujímavé je však najmä to, ako sa zachoval spomínaný exoskelet v elektrickom pick-upe. Zatiaľ čo Toyota bola po náraze značne poškodená, Cybertruck vyviazol z celého incidentu až prekvapivo dobre. Okrem pevnej konštrukcie však za to vďačí aj vyššej svetlej výške či oveľa vyššej hmotnosti.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí.

Napriek tomu, že nejde o práve príjemnú udalosť, podarilo sa pomocou nej vyslať do sveta pozitívny signál a bezpečnosti Cybertrucku, ktorá je evidentne na vysokej úrovni. V elektromobile sedeli v čase nehody tri osoby, pričom ani jedna z nich neutrpela žiadne zranenie.

Na internete sa dokonca objavil aj záznam z palubnej kamery vozidla, ktoré zachytilo miesto nehody spolu s poškodenými vozidlami.

Na Cybertrucku je skutočne relatívne malé poškodenie, no ako upozorňujú experti, fanúšikovia Tesly a takisto aj kritici by mali byť opatrní pri vyvodzovaní záverov o celkovej bezpečnosti vozidla na základe jedného incidentu.

Tesla CyberTruck
Zdroj: X / Nic Cruz Patane (úprava redakcie)

Ako dopĺňa zahraničný Electrek, zaujímavé je, že na bočnej strane Tesly Cybertruck nie je vidieť žiadny nápis „Foundation Series„. To nám naznačuje, že mohlo ísť o jedno zo služobných vozidiel zamestnancov automobilky.

Pokiaľ by to bola pravda, Tesla má vynikajúcu možnosť preskúmať vozidlo v laboratórnych podmienkach a získať cenné dáta pre ďalšie vylepšenie bezpečnostných systémov Cybertrucku.

S postupným nasadzovaním Cybertruckov na cesty v novom roku 2024 môžeme očakávať ďalšie informácie a dáta, ktoré nám poskytnú lepšie pochopenie skutočných bezpečnostných vlastností tohto revolučného elektrického pickupu od Tesly.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Elon Musk stratil za 24 hodín 11,5 miliardy eur. Mohla za to Tesla aj Twitter
Môže ťa zaujímať
- Reklama -