Pred pár dňami sme vás informovali o tom, že zákazníci prejavujú čoraz nižší záujem o iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max a namiesto toho radšej volia dostupnejšie prevedenia iPhone 15 a iPhone 15 Plus. Je to vcelku prekvapivý vývoj, nakoľko pri predchádzajúcich generáciách to bolo presne naopak.

O tieto zistenia sa postarala analytická spoločnosť PerfectRec, ktorá čerpala dáta z rozsiahleho súboru takmer 700 000 recenzií vytvorených používateľmi v službe Google. Firma sa zamerala najmä na tie recenzie radu iPhone 15, ktoré dosiahli maximálnych 5/5 hviezdičiek, čo predstavuje pomerne jasný ukazovateľ nálad zákazníkov. Z toho následne vytvorila percentá.

Zistenia sú podľa portálu 9to5mac pomerne zarážajúce. Od svojho prvého vydania v septembri 2023 totiž zaznamenali modely s označením „Pro“ pokles popularity, čo je v ostrom kontraste s rastúcou spokojnosťou, ktorá je zaznamenávaná pri modeloch iPhone 15 a 15 Plus.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí. 

Spočiatku predaja udelilo až 73,5 % používateľov 5 hviezdičkových recenzií modelu iPhone 15 Pro. Odvtedy však tento počet klesol na 66,1 %. Pokles zaznamenal aj iPhone 15 Pro Max, a to zo 77 % na 72,5 %.

Naopak, základný model iPhone 15 a jeho o niečo väčší náprotivok, model 15 Plus, zaznamenali nárast spotrebiteľského hodnotenia. Päťhviezdičkové hodnotenia iPhonu 15 poskočili zo 68,2 % na pôsobivých 78,1 %, zatiaľ čo model 15 Plus stúpol v päťhviezdičkových hodnoteniach zo 70 % na 73,5 %. To je jasný dôkaz toho, že tieto dostupné modely sa v roku 2023 podarili.

3 hlavné dôvody, prečo sa iPhonu 15 Pro a iPhonu 15 Pro Max pomerne dosť nedarí 

Zdroj: Unsplash / Thai Nguyen (úprava redakcie)

Určite vás v tejto súvislosti zaujíma aj to, čo je dôsledkom toho, že sa iPhonu 15 Pro a iPhonu 15 Pro Max tak moc nedarí. Veď v minulosti boli prémiové verzie medzi zákazníkmi oveľa obľúbenejšie. Analytici hovoria o týchto troch „problémoch“.

  • Slabá výdrž batérie
  • Nedostatočné inovácie v porovnaní s iPhonom 14 Pro
  • Sklamanie z fyzického prevedenia a vyčnievajúcich šošoviek fotoaparátov

Pre spoločnosť Apple ide teda o jasný impulz, že v tejto oblasti musí urobiť výraznejšiu zmenu. Podľa posledných únikov sa jej však v roku 2024 skoro určite nedočkáme. Nadchádzajúci iPhone 16 bude podľa všetkého relatívne nudný. Nechajme sa prekvapiť.

Na druhej strane, iPhone 15 Pro je vďaka nižšiemu záujmu omnoho výhodnejší, než v čase uvedenia na trh. Cena základného modelu sa pôvodne pohybovala na úrovni 1 199 €, no dnes je to po kliknutí na tento odkaz už iba 1 053 €.

Prečítajte si tiež  iPhone 6 nemá absolútne žiaden problém so 4K videom!

Veľmi podobná situácia potom nastala aj pri iPhone 15 Pro Max. Toto zariadenie štartovalo na hranici 1 449 €, no dnes ho kúpite už za 1 250 €. V oboch prípadoch získate smartfón, ktorý vám vydrží pokojne aj 5 rokov aktívnej prevádzky. Tak na čo ešte čakáte?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 900 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -