Spoločnosť Apple je aktuálne v pokročilom vývojom štádiu operačného systému iOS 18 aj svojho nového smartfónu iPhonu 16. Celý svet netrpezlivo čaká, kedy tieto novinky prídu na trh a čo presne nám ponúknu. V tejto súvislosti sa stretávame aj s rôznymi únikmi, ktoré pochádzajú poväčšine z čínskych dodávateľských reťazcov technologického giganta.

Presne tak tomu bolo aj v prípade príspevku na sociálnej sieti X, o ktorý sa postaral profil BrakingTech. Ten zdieľal krátke video, na ktorom ukazuje údajný iPhone 16 Pro Max, na ktorom už beží operačný systém iOS 18. Hlavným znakom toho, že ide o nový iPhone má byť fakt, že sa v jeho vrchnej časti nenachádza žiaden výrez (Dynamic Island) a technológie Face ID a prednej kamery sú ukryté priamo pod obrazovkou.

Problém je, ale v tom, že ide o úplne jasný fake. V roku 2024 má prísť totiž iPhone, ktorý bude mať Dynamic Island. Apple plánuje snímače schovať úplne pod displej až niekedy v roku 2025 / 2026. Stále máme teda dostatok času.

Legitimitu videa tiež znižuje fakt, že je na ňom podľa hrúbky rámčeka s najväčšou pravdepodobnosťou starší iPhone 14 Pro Max, ktorý je len otočený naopak a pravdepodobne na ňom beží staršia verzia iOS, ktorá prešla Jailbreakom. Indikuje to Emoji ikona, ktorá sa nachádza v názve operátora. Nič takéto určite nebude k dispozícii v iOS 18.

Ak ste teda predmetné video videli, vedzte, že v tomto prípade určite nešlo o iPhone 16 Pro Max a ani operačný systém iOS 18. Je to pomerne slabo urobený podvrh, na ktorý sa nechalo nachytať obrovské množstvo ľudí.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Príbeh o tom, ako mi transparentný kryt na iPhone zožltol!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -