Spoločnosť Apple minulý týždeň zverejnila veľký update iOS 17.4, ktorý prináša zásadné zmeny do Európy v rámci zákona o digitálnych trhoch (DMA). Táto aktualizácia však okrem iného mala aj opraviť chyby a nedostatky, s ktorými sa používatelia mohli stretnúť pri predchádzajúcej verzií. To či sa to ale podarilo, je v tejto chvíli otázne.

Ešte včera sme vás informovali o tom, že operačný systém iOS 17.4 má na novších iPhonoch horšiu výdrž batérie, než na tých starších. V priebehu posledných dní nás navyše viacero čitateľov informovalo, že im po aktualizácii prestali fungovať automatické opravy textu, hoci majú túto funkciu cez Nastavenia > Všeobecné > Klávesnice > Autoopravy plne aktívnu.

Našim tipom na tento problém bolo tvrdé reštartovanie iPhonu, ktoré môžete vykonať na jednotlivých modeloch prostredníctvom tohto návodu. A aj keď sme si úprimne mysleli, že by to mohlo celý problém vyriešiť, žiaľ nestalo sa tak a všetko pretrváva ďalej.

Problém bol zaznamenaný na starších modeloch 

Zdroj: Unsplash / David Grandmougin / SvetApple (úprava redakcia)

Naši čitatelia a známi, ktorí nás s touto chybou oboznámili, používali prevažne staršie modely iPhonov. V jednom prípade išlo o iPhone XS, v druhom o iPhone 11 a v treťom o iPhone 12. My v redakcii sme pri tom vôbec nič nespozorovali ani na jednom iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max či iPhone 14 Pro Max (máme ich niekoľko).

V súčasnosti preto nie je ľahké určite, kde sa stala chyba a či sa s ňou stretávajú ľudia len na starších modeloch, alebo šlo v tomto prípade o náhodu. Na internete sa nám ku tejto téme v súčasnosti nepodarilo nič nájsť, no toľkoto sťažností na nefunkčné nastavenia automatických opráv sme nikdy v minulosti nemali.

Pokiaľ sa teda s týmto problémom stretávate aj vy a nepomohlo vám ani reštartovanie iPhonu, jediné čo vám v tejto chvíli môžeme odporučiť je počkať. Apple už testuje opravnú aktualizáciu iOS 17.4.1, ktorá by mohla byť k dispozícii pre všetkých používateľov v priebehu budúceho týždňa. Snáď tento nepríjemný problém vyrieši.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Novinky v multitaskingu pre iPad v iOS 11
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.