Spoločnosť Apple vydala aktualizáciu iOS 17.5, ktorá je bežne dostupná pre všetkých majiteľov podporovaných iPhonov. Hoci nepriniesla v zásade nič nové, objavili sa v nej aspoň opravy bezpečnostných chýb a softvérových nedostatkov. Napriek tomu sa už podarilo zistiť, že iOS 17.5 aj jednu vec kazí.

Ako píše portál Macrumors, jedna z opráv v rámcu updatu žiaľ spôsobila chybu, ktorá ovplyvňuje alternatívne trhy s aplikáciami. Vývojári z účtu Mysk na sociálnej sieti X uviedli, že bezpečnostná záplata súvisiaca s rámcom MarketplaceKit spôsobila problém, ktorý používateľom iPhonov v EÚ bráni preinštalovať si alternatívny trh s aplikáciami, ako je AltStore, pokiaľ ho už raz odstránili po jeho počiatočnej inštalácii.

Technologický gigant však o probléme vie a podľa všetkého ho opraví už v nadchádzajúce aktualizácii iOS 17.5.1. Na druhej strane však Apple opravil až 15 závažných bezpečnostných chýb, ktoré mohli spôsobiť používateľom problémy.

Paradoxne, na jednu z nich upozornil aj jeden z bezpečnostných výskumníkov a týkala sa zraniteľnosti jadra iOS, ktorá nebola opravená v rámci programu Apple Security Bounty, no Apple ju v aktualizácii iOS 17.5 napokon vyriešil. Za svoju pripomienku tak výskumník nedostal žiadnu odmenu…

Pokiaľ vás zaujímajú podrobnosti o všetkých chybách a problémoch, ktoré rieši iOS 17.5, kliknite na tento odkaz, kde nájdete kompletný dokument podpory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Ako správne nabíjať telefón? Vybrali sme 7 základných tipov, ktoré treba dodržiavať
Môže ťa zaujímať
- Reklama -