Keďže je noviniek a informácií ohľadom hlavného eventu WWDC 2024 skutočne veľa, rozhodli sme sa vám priniesť aspoň tie najdôležitejšie zistenia, ktoré vás v tejto chvíli určite zaujímajú. Patrí sem aj kompatibilita nových operačných systémov so staršími generáciami zariadení, vrátane watchOS 11.

Spoločnosť Apple urobila v tomto systéme niekoľko zmien a vylepšení, ktoré boli žiaľ príliš náročné na to, aby mohli fungovať aj na starších zariadeniach. Z oficiálnej podpory preto vypadlo hneď niekoľko populárnych modelov.

Okrem Apple Watch Series 4 si už tento update nenainštalujete ani na Apple Watch Series 5 a dokonca ani na Apple Watch SE prvej generácie. Dôvodom je fakt, že ich procesory už nedokážu zvládnuť vysoké nároky, ktoré vyžaduje watchOS 11.

watchOS 11 nainštalujete na tieto Apple Watch

  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch SE 2
  • Apple Watch Series 9
  • Apple Watch Ultra 2

Ako môžete vidieť sami, najstarším podporovaným zariadením sú v tomto prípade Apple Watch Series 6, ktoré Apple predstavil ešte v roku 2020. Tento moderný model bude schopný stále spustiť watchOS 11, no môžeme očakávať, že niektoré funkcie preň nemusia byť z dôvodu vysokej náročnosti dostupné.

Zároveň je pekné vidieť, že spoločnosť Apple drží pri svojich inteligentných hodinkách tradíciu dlhodobej podpory operačného systému. Dúfame, že sa s ňou budeme stretávať aj v budúcnosti.

Sme veľmi zvedaví na prvé testy watchOS 11 v rámci beta verzií, ktoré by mali byť dostupné už v priebehu hodín. Operačný systém samozrejme nebude dokončený až do septembra / októbra 2024, kedy sa spustí možnosť inštalácie aj pre širokú verejnosť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Koniec jednej éry. Legendárny Jony Ive ukončil spoluprácu so spoločnosťou Apple
Môže ťa zaujímať
- Reklama -