S príchodom nového operačného systému watchOS 11 sa Apple Watch posúvajú opäť o krok vpred. Najnovšia verzia systému prináša funkciu, ktorá umožňuje hodinkám automaticky detegovať a zaznamenať váš spánok aj bez toho, aby ste mali manuálne aktivovaný spánkový režim.

Podľa informácií zdieľaných na sociálnej sieti Reddit, Apple Watch dokážu zachytiť aj krátky spánok a následne uložiť získané dáta do aplikácie Zdravie v iPhone. Doposiaľ toto hodinky robili len vtedy, keď ste mali aktivovaný vyššie spomínaný spánkový režim a ten ste zvyčajne zapínali v situácii, keď ste boli pripravení spať. Ak ste si však iba ľahli a zrazu ste zaspali, hodinky vašu aktivitu nezachytili. Teraz sa to mení.

Je skvelé, že sa Apple rozhodol zapracovať na sledovaní spánku na svojich inteligentných hodinkách. Spoločnosť Apple túto oblasť dlhodobo ignorovala a objektívne treba skonštatovať, že ju v nej dávno predbehla konkurencia, dokonca aj tá oveľa lacnejšia.

Sledovanie spánku watchOS 11
Zdroj: Reddit

V Cupertine si to, ale zrejme uvedomili a preto do watchOS 11, ktorý je dostupný od Apple Watch Series 6 vyššie – kompletnú kompatibilitu nájdete v tomto článku pridali vyššie uvedené vylepšenie. Okrem toho sa môžete tešiť aj na podporu funkcie Živé aktivity na vašich Apple Watch, ktorá je už skoro dva roky dostupná na iPhone.

Operačný systém watchOS 11 sa aktuálne nachádza v štádiu beta testovania. Pokiaľ si ho chcete vyskúšať, potrebujete bezplatný vývojársky účet. O tom, ako ho získať sme písali v návode, v ktorom vás naučíme nainštalovať iOS 18 – viac informácií sa dočítate tu.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple Watch dostanú čoskoro novú výzvu. Bude trochu netradičná
Môže ťa zaujímať
- Reklama -