Aktualizované 28. júna 2024

Nie je to tak dávno, čo sme vás informovali o veľkej novinke od spoločnosti Samsung. Tento technologický gigant sa chystá predstaviť extrémne odolnú alternatívu pre Apple Watch Ultra, ktorá bude určená pre najnáročnejších používateľov s operačným systémom Android. Tieto hodinky sa dnes ukázali na úniku v plnej svojej kráse. Niektoré detaily vás možno zaskočia.

Na svojom X účte ich najnovšie zdieľal známy leaker Evan Blass. Ako sa ukázalo, telo nebude to jediné, čím sa Samsung so svojimi Galaxy Watch Ultra inšpiroval od Apple Watch Ultra. Pozorné oko si všimne, že aj silikónový náramok sa pomerne výrazne podobá na náramok „The Ocean Band„, ktorý je pri Apple Watch Ultra určený predovšetkým potápačom.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Zdroj: X / Evan Blass (úprava redakcie)

A hoci Samsung v tomto prípade nepoužil sýto žltú farbu rovnako, ako spoločnosť Apple, pre svoj vlastný remienok zvolil oranžovú, ktorá je zas typická pre extrémne populárny „The Alpine Loop„.

Na dnešných uniknutých záberoch si tiež môžete pozrieť systém uchytenia remienku. Ten sa zdá byť tiež silne inšpirovaný spoločnosťou Apple – Samsung sa evidentne vzdal tradičného pružinového systému.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Zdroj: X / Evan Blass (úprava redakcie)
Samsung Galaxy Watch Ultra
Zdroj: X / Evan Blass (úprava redakcie)

Zaujímavé je tiež to, aký hardvér Samsung Galaxy Watch Ultra prinesú. Na uniknutom dokumente je možné vidieť, že spolu s lacnejšími Samsung Galaxy Watch 7 budú mať tieto hodinky 3 nm procesor Exynos W1000 s taktom na 1,6 GHz a 2 GB RAM.

K dispozícii bude tiež 32 GB úložného priestoru či dostatočne veľký akumulátor. V Samsung Galaxy Watch Ultra sa má nachádzať batéria s kapacitou až 590 mAh. Zariadenie bude mať potom váhu 6,1 gramu a hrúbku iba 12,1 mm. Viac na obrázku nižšie:

Samsung Galaxy Watch Ultra
Zdroj: X / Evan Blass (úprava redakcie)

Pôvodný článok z 19. júna 2024

Spoločnosť Samsung nám už čoskoro predstaví svoje najnovšie vlajkové produkty na sledovanie našich každodenných aktivít. Pôjde najmä o inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch Ultra, ktoré ako napovedá názov budú priamym konkurentom pre Apple Watch Ultra. Ako informuje portál Gsmarena, leaker Ice Universe teraz na sociálnej sieti Weibo zdieľal ich prvé fotografie. Vďaka tomu poznáme aj prvé detaily.

Inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch Ultra budú predstavené v dvoch farebných verziách – tmavo šedá a strieborná. Ako dlhoročný fanúšik spoločnosti Apple som si však okamžite všimol aj oranžovú farbu na otočnej digitálnej korunke (alebo tlačidle?).

Nebolo by to nič zvláštne, keby tento nápad nedostala práve spoločnosť Apple už pri prvých Apple Watch Ultra v roku 2022. Oranžovú síce nepoužila na korunke, ale za to priamo pod ňou na Akčnom tlačidle. Samsung sa chcel zrejme podobať a okrem názvu sa mu to podarilo aj týmto detialom – sofistikovené.

Prečítajte si tiež  iPhone 13 je dokonalý "budget" smartfón. V zľave je extrémne lacný
Samsung Galaxy Watch Ultra
Zdroj: Ice Universe / Weibo

Čo ma však oveľa viac prekvapilo je samotný dizajn hodiniek, ktorý vyzerá na prvý pohľad nevyvážene. Samsung sa akoby nevedel rozhodnúť, či chce obdĺžnik alebo kruh a preto tieto dva tvary spojil do jedného, pričom výsledok je vcelku zaujímavý a objektívne musím skonštatovať, že to vôbec nevyzerá zle. Každý má ale svoj názor.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Zdroj: Ice Universe / Weibo

Ešte doplním, že rovnako ako Apple Watch Ultra, aj Samsung Galaxy Watch Ultra budú vyrobené z titánu a ponúknu vojenskú certifikáciu americkej armády MIL-STD-810H. V tomto smere teda nebudú zaostávať.

Kedy prídu Samsung Galaxy Watch Ultra na trh? 

Hoci ide stále iba o únik, podľa zahraničného portálu prídu Samsung Galaxy Watch Ultra na trh už v priebehu júna, kedy Samsung pravdepodobne zorganizuje svoj ďalší mediálny event.

Rovnako budú k dispozícii aj lacnejšie a menej odolné Samsung Galaxy Watch 7. Viac sme sa tejto téme venovali v samostatnom článku.

Koľko budú stáť Samsung Galaxy Watch Ultra?

Samsung Galaxy Watch Ultra
Zdroj: Onleaks x Smartprix 

Čo sa týka ceny inteligentných hodiniek Samsung Galaxy Watch Ultra, tá by mala byť veľmi podobná, ako pri Apple Watch Ultra. Zatiaľ čo Apple predáva Apple Watch Ultra 2. generácie na Slovensku za 899 € a po kliknutí na tento odkaz ich získate v zľave za 799 €, Samsung na to pôjde veľmi podobnou stratégiou.

Ako informuje TomsGuide, čiastka by mala na americkom trhu atakovať hranicu 699 $, čo je len o 100 $ menej, než za koľko sa na tomto istom trhu predávajú Apple Watch Ultra 2 (799 $). V Európe preto môžeme očakávať, že za Samsung Galaxy Watch Ultra v úvode zaplatíme pokojne aj 799 €. Samsung tým zdôrazní prémiovosť svojho produktu.

Majú Apple Watch Ultra problém? 

Apple Watch Ultra 2
Zdroj: YouTube / Matt LeGrand (úprava redakcie)

Aj keď príchod Samsung Galaxy Watch Ultra môže naznačovať, že spoločnosť Apple bude mať so svojimi Apple Watch Ultra problém, netreba zabúdať, že dané hodinky nebudú zrejme vôbec kompatibilné s iPhonom a tak pôjde o konkurenta v rámci úplne inej platformy, s ktorou Apple nemá absolútne nič spoločné.

Dá sa preto predpokladať, že predaje Apple Watch Ultra v tomto smere priamo ohrozené nebudú. Na druhej strane tu však môžu byť zákazníci, ktorým chýba priama alternatíva pre Apple Watch Ultra vo svete Androidu, ktorý im z používateľského hľadiska jednoducho vyhovuje viac. No a presne tu vie Apple stratiť. Nepredpokladám však, že by ich bolo nejako extra veľa. V praxi pôjde o veľmi malé percento používateľov.

Prečítajte si tiež  Apple pripravuje nové remienky pre Apple Watch. Dočkáme sa nových farieb z jarnej kolekcie

Čo hovoríte na Samsung Galaxy Watch Ultra vy? Dajte nám vedieť svoj názor do komentárov na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. Tešíme sa na všetky postrehy.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -