Náhlavná súprava Apple Vision Pro sa predáva niekoľko mesiacov a už čoskoro sa jej dočkajú aj európsky priaznivci. Nedávne správy poukazovali na fakt, že hoci je súčasná generácia v predaji len pomerne krátko, Apple už teraz plánuje jej nástupcu. Toto úsilie sa však zrejme odkladá. Neznamená to ale, že gigant z Cupertina už neprinesie žiadny AR/VR Headset.

Spoločnosť Apple sa rozhodla pozastaviť práce na druhej generácii Vision Pro. Namiesto prémiového modelu sa však dočkáme zariadenia, ktoré určite ulahodí väčšej časti populácie. Apple sa totiž podľa portálu The Information chce orientovať na lacnejší model, vďaka ktorému chce rozšíriť používateľskú komunitu.

Apple chystá lacnejšiu verziu náhlavnej súpravy Vision

Pôvodne sa predpokladalo, že Apple rozdelí svoj produktový rad Vision na dva modely. Prvým z nich mala byť verzia Pro 2, ktorá by priniesla high-endové funkcie a ešte viac povýšila funkcie z prvej generácie.

Druhým variantom mal byť cenovo dostupnejší štandardný model. Apple však po úvahách skonštatoval, že sa vydá cestou lacnejšej verzie naplno, aby tento výrobok spravil dostupnejším pre široké masy ľudí.

Apple Vision Pro
Zdroj: Apple

Tento projekt je výsledkom zníženia nákladov na komponenty prvej generácie a nahradenie niektorých súčiastok lacnejšími alternatívami.

Lacnejší model súpravy Vision s kódovým označením “N109” má byť predávaný za približne rovnakú cenu, ako najvyššia konfigurácia modelu iPhonu 15 Pro Max s 1 TB úložiskom. Ten je štandardne v predaji za 1949 €, avšak dnes ho po kliknutí na tento odkaz viete kúpiť aj za 1 499 €.

Novú súpravu si bude môcť dovoliť oveľa viac používateľov

V porovnaní so súčasnou cenovkou, ktorá dosahuje okolo 3 500 € – na Slovensku kúpite Apple Vision pro od 4 999 € vyššie, je to poriadny rozdiel. Podľa týchto predpokladov by mala byť cenovo dostupnejšia alternatíva o viac ako polovicu lacnejšia.

Hoci Apple plánoval uviesť tento model na trh už koncom roku 2024, zatiaľ nemá pevný prototyp. Spoločnosť sa snaží nájsť spôsob, ako znížiť náklady na tento model bez obetovania veľkého množstva funkcií, ktoré sú pre používanie súpravy nevyhnutné.

Apple Vision Pro
Zdroj: Unsplash / Jaime Marrero

Kalifornský gigant chce zachovať špičkové komponenty displeja Vision Pro aj v lacnejšom modeli. Ten bude mať rovnaké špičkové displeje rovnako ako Vision Pro, no zároveň menej kamier, jednoduchšiu čelenku a menšie reproduktory.

Uvidíme, ako sa s touto výzvou popasuje. Predstava cenovo dostupnejšieho headsetu Vision by však potešila každého, kto si brúsi zuby na toto zariadenie.

Prečítajte si tiež  Apple Vision Pro prichádza do v Európy. Cena je však extrémna

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -