Meškajúce lietadlo je postrachom každého cestovateľa aj dovolenkára. Niekedy naň ľudia čakajú desiatky minút, v horších prípadoch je to zopár hodín, aktuálne je však podľa portálu tvnoviny situácia v Európe extrémne zlá. Portál opisuje situácie, v rámci ktorých dovolenkári doslova uviazli na letiskách.

Zatiaľ čo v Bratislave meškania dosahujú maximálne niekoľko hodín, v neďalekej rakúskej Viedni dosiahli čakacie doby niektorých letov aj viac ako desať hodín. Vo výsledku tak lety, ktoré mali byť vybavené už ráno odlietajú z letiska až v týchto chvíľach. Ak vás zaujíma, aký je dôvod tejto nepríjemnej situácie, odpoveď je jednoduchá.

Podľa portálu tvnoviny môže za všetko vysoká preťaženosť vzdušného priestoru v Turecku za uplynulých dvadsaťštyri hodín.

V tejto krajine meškajú desiatky letov na známom letisku Antalya. A hoci sa kompetentní snažia situáciu vyriešiť, v súčasnosti ju nie je možné ovplyvniť. Dôvodom sú aj problémy s personálom.

Uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať ďalej. Pokiaľ máte s týmto meškaním vlastnú skúsenosť, dajte nám vedieť do komentára. To, aká je momentálna situácia s leteckou dopravou nad Európu si môžete pozrieť aj naživo cez FlightRadar24 na tomto odkaze.

letecká situácia nad európou
Zdroj: FlightRadar24

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Windows 11 zobrazuje otravné reklamy. Toto by Apple nedopustil
Môže ťa zaujímať
- Reklama -