Apple bol minulý rok najväčší výrobca mobilných zariadení na svete. A hoci vyrába rôzne modely v rôznych cenových kategóriách, absolútne najpredávanejšie verzie sú zo zásady tie prémiové. iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max ponúkajú najmodernejší dizajn cupertinského giganta, ktorý okrem matného zadného skla prináša aj extrémne odolný a zároveň ľahký titánový rám. Samozrejmosťou je aj odolnosť voči vode v rámci normy IP68.

A keďže je iPhone 15 Pro momentálne cenovo veľmi výhodný, zhrnuli sme tri dôvody, prečo sa oplatí kúpiť. Nie je to len kvôli vynikajúcemu operačnému systému iOS či špičkovému 120 Hz OLED displeju s podporou funkcie Always-on. Toto zariadenie má benefitov ešte oveľa viac.

1. Extrémny výkon a dlhá trvácnosť, ktorá nemá obdoby 

iPhone 15 Pro Max Neural Engine iOS 18
Zdroj: Apple, Unsplash / Amanz (úprava redakcie)

Začať by sme mohli tým, čo iPhone 15 Pro poháňa. Je to čip A17 Pro vyrobený revolučným 3 nm procesom. Apple v ňom použil šesťjadrové CPU aj GPU, až 8 GB RAM (na pomery iPhonov ide o rekord), šestnásťjadrový Neural Engine či hardvérovo akcelerovaný ray tracing. Suma sumárom, iPhone 15 Pro je jeden z najvýkonnejších smartfónov na svete a okrem bežných apiek rozbehá aj konzolové hry, ako Assassin’s Creed: Mirage.

Vysoký výkon má však okrem zábavy, rýchlosti a plynulosti ešte jednu výhodu. iPhone 15 Pro bude extrémne trvácny. Zaradenie vám spoľahlivo poslúži niekoľko dlhých rokov bez toho, aby ste ho mali potrebu vymeniť. Minimálne do roku 2028 (a v praxi zrejme ešte dlhšie) bude dostávať najnovšie aktualizácie operačného systému iOS. Ku tomu všetkému je tu aj akumulátor, ktorý má po prvýkrát až 1 000 nabíjacích cyklov. Doteraz Apple v iPhone deklaroval „len“ 500 cyklov.

2. iPhone 15 Pro kúpite za veľmi výhodnú cenu 

iPhone 15 Pro Max
Zdroj: YouTube / Macrumors (snímka obrazovky)

Ďalším dôležitým dôvodom, pre ktorý sa teraz oplatí kúpiť iPhone 15 Pro je jeho cena. Aj keď ide o vlajkovú loď spoločnosti Apple, dnes sa už predáva výrazne lacnejšie, ako v čase uvedenia na trh. Zákazníci vďaka tomu ušetria stovky eur. Tak napríklad základný iPhone 15 Pro (128 GB) sa štandardne ponúkal za 1 199 €, avšak dnes ho po kliknutí na tento odkaz kúpite len za 924 €. A ak by ste chceli väčší model, aj na tom krásne ušetríte.

iPhone 15 Pro Max disponuje 6,7″ displejom, väčším akumulátorom a tiež 5x optickým zoomom, čím sa líši od menšieho iPhonu 15 Pro, ktorý má 3x optický zoom. V základe predáva od 256 GB verzie a v čase uvedenia na trh bol dostupný za 1 449 €. Dnes ho ale po kliknutí na tento odkaz kúpite len za 1 139 €. Za takto dobre vybavený smartfón je to fantastická cena.

Prečítajte si tiež  Nová reklama na iPhone 5S - Powerfull (video)

3. Špičkové fotoaparáty, ktoré si zamilujete 

iPhone 15 Pro Max
Zdroj: Unsplash / Thai Nguyen (úprava redakcie)

Jedna z najdôležitejších hardvérových vlastností, podľa ktorých si vyberáme nový smartfón je kamerový systém. Apple pri iPhone 15 Pro nič nepodcenil. Zariadenie disponuje trojicou šošoviek (hlavná – 48 Mpx, ultraširokouhlá 12 Mpx a teleobjektív 12 Mpx), ktoré sa starajú o nádherné zábery. Navyše si môžete pri hlavnom fotoaparáte nastaviť snímanie do úspornejšieho 24 Mpx režimu, ktorý zachová detaily, no zároveň má menší vplyv na úložisko zariadenia. Fotiť môžete aj do rôznych režimov (portrét, nočný režim, panoráma).

Spomenúť tiež musíme optickú stabilizáciu obrazu Sensor-Shift 2, ktorú oceníte ako pri fotení, tak aj pri videách, z ktorých zmiznú akékoľvek otrasy. Telefón má aj LiDAR skener a natáča do 4K pri 60 FPS alebo 1080p pri 240 FPS. Vybrať si však viete aj špeciálny filmový režim alebo akčný režim, prípadne možno zachytávať obraz do formátu LOG alebo ProRes. Po tých však siahnu iba profesionálne zameraní používatelia.

A čerešnička na záver? Nie je to veľmi dlhá výdrž batérie, pretože tá je pri takomto produkte už štandardom. Oveľa viac oceníte implementáciu USB-C konektora, ktorý po prvýkrát v iPhone vystriedal predošlý Lightning port. Navyše v iPhone 15 Pro podporuje prenosové rýchlosti Thunderbolt 4, čo sa hodí pri prenášaní veľkého množstva fotiek, videí alebo iných súborov. Takisto si doň môžete napojiť aj externé SSD, napríklad Samsung T7 Shield a videá si ukladať priamo zo zariadenia na toto úložisko. Tak čo, idete do toho?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -