O príchode HomePodu so vstavaným dotykovým displejom sa hovorí už poriadne dlho. Analytické predpoklady a informácie z dodávateľského reťazca naznačujú, že toto zariadenie by sa už čoskoro malo stať skutočnosťou. Nové patenty navyše podrobne ukazujú, že Apple v ňom môže použiť novú technológiu, vďaka ktorej zachová minimalistický dizajn inteligentného reproduktora.

Nedávno objavené patentové prihlášky poukazujú na nový prístup k zabudovaným displejom pre HomePod. Apple by mohol použiť komponenty integrované do látky, ktorou je reproduktor potiahnutý takmer po celom svojom obvode. Displej by tak bol schopný zobrazovať informácie aj bez toho, aby ho bolo na prvý pohľad vidieť.

HomePod by mohol dostať displej potiahnutý látkou

Tento koncept je súčasťou série patentových prihlášok s názvom „Elektronické zariadenie pokryté tkaninou so svetelnými komponentmi“.

Nová technológia by mohla radikálne zmeniť spôsob, akým interagujeme nie len s HomePodom, ale aj s radom iných zariadení ako sú puzdrá pre iPhone alebo remienky pre Apple Watch.

HomePod s displejom
Zdroj: PPUBS

Hlavným bodom patentu je predstava, že látkový obal HomePodu by mohol fungovať nielen ako estetický prvok, ale aj ako interaktívny displej. Zariadenie by tak mohlo prijímať vstupy prostredníctvom dotykových tlačidiel zabudovaných priamo do látky a zároveň poskytovať vizuálne informácie prostredníctvom svetelných vzorov.

Látka by mohla obsahovať svetelné LED diódy, ktoré dokážu premietať informácie priamo na povrch látky. Apple navrhuje použitie špeciálnych optických vlákien, ktoré by mohli viesť svetlo a zároveň vyžarovať časť tohto svetla von, čím by sa vytvorili komplexné obrazce alebo informačné zobrazenia.

HomePod by mohol priniesť nový spôsob interakcie s displejom

Apple tiež skúma možnosti, ako zlepšiť viditeľnosť týchto informácií pri rôznych svetelných podmienkach. Jedným z navrhovaných riešení je použitie reflexných povlakov, ktoré by zvyšovali efektivitu svetelných vzorov vyžarovaných látkou.

Toto by mohlo znamenať, že budúce zariadenia Apple by mohli dynamicky zobrazovať notifikácie, statusy alebo dokonca umožniť základnú interakciu bez potreby tradičného displeja.

Táto technológia by mohla predstavovať značný pokrok v dizajne a funkcionalite spotrebnej elektroniky. Vďaka obdobným novinkám by boli smart reproduktory nie len funkčné, ale aj vizuálne interaktívne.

Spoločnosť Apple je známa tým, že často registruje patenty dlho pred tým, ako sú technológie skutočne implementované do produktov. Je teda otázne, kedy alebo či vôbec sa tieto inovácie dostanú na trh.

Tak či onak, HomePod s displejom je takmer istou záležitosťou. Ostáva nám už len počkať, akým smerom sa Apple vyberie a aké technológie v tomto zariadení prinesie.

Prečítajte si tiež  Apple z ničoho nič predstavil HomePod mini v novej farbe

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -