Moderná doba dorazila aj na Slovensko. Mobilní operátori Telekom a O2 spustili ako prví podporu pre Apple Watch eSIM, vďaka čomu môžete cez tieto hodinky telefónovať, posielať správy alebo si cez internet púšťať hudbu. Váš iPhone pri tom môžete nechať doma a stále zostanete v spojení so svetom, ak si napríklad chcete zabehať.

Treba si však uvedomiť, že podporu pre mobilné volania nemajú všetky Apple Watch tak, ako si niektorí ľudia myslia. Žiaľ, ako to už pri spoločnosti Apple býva, aj za túto fantastickú funkciu sa pripláca a nie je to málo. Zatiaľ čo štandardné Apple Watch Series 9 sa predávajú za 479 €, model s podporou Cellular je drahší o 120 € a ponúka sa za 599 €. Dobrou správou, ale je, že vy ho môžete získať lacnejšie. Pri nákupe, ale treba dávať pozor.

Apple Watch Series 9 Cellular, ktoré sú mimo iného vybavené aj sledovaním srdcového tepu, hladiny kyslíka v krvi, telesnej teploty, EKG či mnohými ďalšími funkciami sa na Slovensku po kliknutí na tento odkaz dajú kúpiť už za 490 €, vďaka čomu sú po poklese ceny zhruba rovnako drahé, akoby ste pôvodne zaplatili za bežný „Wi-Fi“ model. Pozor však na e-shopy, ktoré môžu byť ešte výrazne lacnejšie. Kým nevidíte v popise produktu „Cellular“ alebo „eSIM“, vždy si radšej dodatočne overte, či hodinky tento parameter spĺňajú.

TIP: Apple Watch s podporou Cellular spoznáte podľa toho, že je na ich digitálnej korunke tenký červený prúžok. Pokiaľ hodinky prúžok nemajú, nedisponujú podporou eSIM.

Apple Watch Cellular
Zdroj: Apple

Ak nechcete špekulovať, kúpte si Apple Watch Ultra 2

Dobrým tipom je tiež nákup drahších Apple Watch Ultra 2. generácie za predpokladu, že by vám nevadilo za inteligentné hodinky priplatiť. V základe sú senzormi aj procesorom rovnaké, ako Apple Wtch Series 9. Majú však titánový rám, extrémne tvrdé a odolné zafírové sklíčko, dlhšiu výdrž batérie na jedno nabitie (36 namiesto 18 hodín), disponujú sirénou a už v štandarde sú vybavené LTE konektivitou.

V čase uvedenia na trh sa predávali za 899 €, čo už je dosť peňazí, no po kliknutí na tento odkaz ich môžete získať za 779 €. A keďže ide o zariadenie, ktoré vám vydrží niekoľko dlhých rokov, z nášho pohľadu tu nie je nad čím premýšľať. Najmä keď spĺňa vojenskú normu MIL-STD-810, vďaka ktorej prežije aj apokalypsu.

Prečítajte si tiež  5 najlepších vecí na iOS 12 na staršom iPhone SE a novom modeli XS.
Apple Watch Ultra 2
Zdroj: YouTube / Matt LeGrand (úprava redakcie)

Zároveň však opäť zdôrazňujeme, že väčšinu funkcií z Apple Watch Ultra 2 budete mať aj vo výrazne lacnejších Apple Watch Series 9.

Ak si ich dnes kúpite po kliknutí na tento odkaz za 490 €, krásne ušetríte a budete mať vynikajúce inteligentné hodinky, s ktorými budete veľmi spokojní. Veď je to ten najpredávanejší produkt vo svojej triede na celom svete a to nemôže byť náhoda.

Apple Watch Series 9
Zdroj: Unsplash / Rozetked / DesFit (úprava redakcie)

A ak vás zaujíma viac o tom, kedy podporu pre eSIM Zavedú aj operátori Orange Slovensku či 4ka, bližšie sme sa tomu venovali v samostatnom článku.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -