Apple prináša novú vlnu inovácií s druhou verejnou beta verziou iOS 18 a iPadOS 18. Tieto aktualizácie sú po dvoch týždňoch opäť dostupné pre všetkých, ktorí sa zúčastňujú oficiálneho beta testovacieho programu.

Stačí otvoriť aplikáciu Nastavenia, prejsť na sekciu Aktualizácia softvéru. Po krátkej chvíli by sa vám tu mala objaviť možnosť inštalácie iOS 18 Public Beta 2 spolu s popisom. Potom už len prejdite celým procesom inštalácie a máte hotovo. Apple v druhej verejnej beta verzii iOS 18 predstavil niekoľko nových funkcií a opráv, ktoré stoja za pozornosť.

Ešte predtým však musíme upozorniť, že nejde o žiadnu revolúciu, nakoľko tieto novinky sú prakticky totožné s tým, čo Apple ponúkol v štvrtej vývojárskej beta verzii iOS 18. V praxi ide napríklad o sadú nových tapiet pre CarPlay, či možnosť používať miniaplikácie (widgety) v tmavom režime, keď je zapnutý svetlý režim.

Aktualizácia by tiež na všetky podporované iPhony mala priniesť nový dizajn priečinka „Skryté“ v aplikácii Fotky či vylepšenú ponuku ovládacích prvkov, ktorá bola pridaná do nastavení fotoaparátu. Zároveň tiež platí, že RCS správy, ktoré umožnia jednoduchšiu komunikáciu medzi iOS a Androidom podporuje oveľa viac mobilných operátorov než doposiaľ. Ako je to na Slovensku však zatiaľ nevieme.

Pokiaľ teda testujete verejnú beta verziu iOS 18, určite si nainštalujte aj jej druhú beta verziu. Hlavným dôvodom nie sú inovácie, ale fakt, že Apple tento systém v porovnaní s prvou betou určite dosť vyladil. A preto s ním v prípade testovania neotáľajte.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Pozrite sa na to, ako sa od roku 2001 zmenil operačný systém macOS!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -