ChatGPT sa opäť zdokonaľuje a posúva svoje hranice. Spoločnosť OpenAI oznámila, že začína s postupným zavádzaním pokročilého hlasového režimu pre malú skupinu platiacich používateľov najrozšírenejšieho chatbota na svete. Títo šťastlivci si tak budú môcť vyskúšať prirodzenejšie konverzácie v reálnom čase, ktoré sú po novom ešte plynulejšie a interaktívnejšie.

Pokročilý hlasový režim prináša niekoľko noviniek. ChatGPT teraz dokáže poskytovať odpovede v reálnom čase, pričom reakcie môžu byť prerušené alebo pozmenené už počas rozhovoru. Tento režim je navyše schopný rozpoznať a reagovať na humor, sarkazmus a iné emocionálne podtóny, čo zlepšuje celkový zážitok z komunikácie.

Nový hlasový režim posúva schopnosti ChatGPT

Jedným z kľúčových vylepšení je aj znížená latencia interakcií. Nový model nemusí konvertovať reč na text a opačne, ako to bolo pri predchádzajúcich verziách. Táto novinka výrazne zrýchľuje a zjednodušuje komunikáciu s chatbotom a robí ju ešte viac prirodzenou. Keď sa s ním budete rozprávať, mali by ste nadobudnúť dojem, že na druhej strane nie je robot, ale skutočný človek.

Zdroj: Unsplash / Vojtech Bruzek (úprava redakcie)

OpenAI predviedla pokročilý hlasový režim už v máji, keď predstavila hlas umelej inteligencie s názvom Sky, ktorý nápadne pripomínal hlas herečky Scarlett Johansson. Tento hlas bol vytvorený bez jej súhlasu, čo viedlo k právnym komplikáciám.

Scarlett Johansson vydala vyhlásenie, v ktorom vyjadrila svoje znepokojenie a nesúhlas s tým, že jej hlas bol použitý bez jej vedomia. OpenAI následne hlas Sky odstránila a zaviazala sa k zvýšeniu bezpečnosti pri vytváraní hlasových profilov.

OpenAI je pozorná v súlade s autorskými právami

V reakcii na tieto udalosti OpenAI zaviedla prísne opatrenia na blokovanie výstupov, ktoré by mohli napodobňovať hlasy celebrít alebo porušovať autorské práva. Pokročilý hlasový režim ponúka štyri prednastavené hlasy, ktoré sú navrhnuté tak, aby zabránili neželaným napodobňovaniam.

Používatelia, ktorí získali prístup k tejto funkcii obdržia e-mail s ďalšími pokynmi, ako ju používať v praxi. OpenAI plánuje postupne rozšíriť prístup k pokročilému hlasovému režimu pre všetkých používateľov služby Plus už na jeseň 2024. Pokiaľ si teda predplácate ChatGPT, je vysoká pravdepodobnosť, že sa s touto novinkou stretnete ešte do konca roka.

Prečítajte si tiež  Čoskoro zabudneš na to, že existuje Google. OpenAI spustil vlastný vyhľadávač s ChatGPT

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -