Logitech, známy výrobca počítačového príslušenstva pracuje na myši, ktorá by mohla priniesť zmenu v spôsobe, akým vnímame životnosť a spôsob používania počítačového príslušenstva. Tento nový koncept, označovaný ako „forever mouse“, bol predstavený generálnou riaditeľkou Logitech Hanneke Faber počas rozhovoru v podcaste The Verge’s Decoder. Hoci sa táto myš zatiaľ nenachádza na trhu, myšlienka jej fungovania stojí za pozornosť.

„Forever mouse“ je navrhnutá tak, aby mohla slúžiť dlhé roky, pričom jej unikátnosť spočíva v pravidelných aktualizáciách softvéru, ktoré by mohli byť dostupné formou predplatného. Podľa Faber ide o prémiový produkt, ktorý sa vymyká tradičným zariadeniam, ktoré sme zvyknutí po čase vymeniť za nové modely.

Táto myš je údajne trochu ťažšia než bežné modely a ponúka skvelý softvér a služby, ktoré sa dokážu postupom času zjednodušovať, dopĺňať a vylepšovať. Zaujímavé je aj to, že Faber porovnala myš so starými hodinkami – nie tými najdrahšími, ale takými, ktoré by ste len tak nevymenili, ak stále dobre fungujú.

Tento prístup naznačuje, že Logitech vidí budúcnosť v udržateľnosti a znižovaní odpadu. Zároveň je zaujímavé sledovať, ako sa pokúša firma so zameraním na hardvér vstúpiť do digitálneho prostredia s modelom predplatného.

Otázne však zostáva, či budú spotrebitelia ochotní prijať model predplatného na softvérové aktualizácie pre svoje myši. Čo je však jasné, je to, že Logitech chce vytvoriť hodnotu tam, kde ju ľudia možno doteraz nevideli. Nechajme sa prekvapiť, ako to dopadne.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Neuveríte, ako lacno kúpite iPhone 14. Je to špičkový smartfón, ktorý sa oplatí
Môže ťa zaujímať
- Reklama -