iPhone 16 klope na dvere a spoločnosti Apple sa nepodarilo utajiť definitívne farebné prevedenia. Ešte včera sme vás informovali o úniku, ktorý odhalil základný model v piatich tohtoročných farbách. Známy leaker Majin Bu však na sociálnej sieti X ukázal ďalšie fotografie, vďaka ktorým máme lepší prehľad o tom, ako bude iPhone 16 vyzerať.

Opäť zachytávajú makety zariadenia, ktoré produkujú čínski výrobcovia na to, aby na nich bolo možné otestovať / odfotiť oficiálne príslušenstvo pre túto generáciu zariadenia. Makety sú vyrobené na základe CAD dokumentov, ktoré sa dostali poprvýkrát na internet ešte začiatkom roka 2024. Farby potom pochádzajú z únikov a poväčšine bývajú v tomto období už relatívne presné (môže sa však stať, že niektoré odtiene budú svetlejšie / tmavšie ako na fotkách).

Ako môžete vidieť na záberoch sami, iPhone 16 bude mať menej pestré prevedenia, ako doterajší iPhone 15. Ten sa predáva v čiernej, svetlo modrej, svetlo zelenej, žltej a ružovej farbe (viď. obrázok nižšie).

iPhone 15
Zdroj: Apple

iPhone 16 bude menej pestrý, ako iPhone 15

Na základe uniknutých obrázkov zachytávajúcich makety už teraz vieme, že iPhone 16 bude pravdepodobne ponúkaný v oveľa tmavších odtieňoch, ako iPhone 15.

Do ponuky by sa mala v prvom rade vrátiť biela farba, v ktorej aktuálna generácia v základnom prevedení nie je vôbec dostupná a naopak z nej zmizne obľúbený žltý variant.

iPhone 16
Zdroj: Majin Bu / X

Ak sa teraz pýtate, prečo pôjde Apple práve touto cestou, odpoveď je jednoduchá. Jednak firma ide s trendom a odtiene, ktoré môžete vidieť na obrázku vyššie sú momentálne populárne.

Zároveň tiež platí, že výrobca chce možno trochu viac odlíšiť iPhone 16 a iPhone 15 už na prvý pohľad, aby bolo jasné, ktorá generácia je staršia a ktorá novšia. No a presne za týmto účelom môže perfektne poslúžiť zmena farieb.

Azda najvýraznejšou je nová tmavozelená farba, ktorá pôsobí na prvý pohľad vcelku nenápadne, no pravdepodobne môže osloviť veľké množstvo potenciálnych klientov.

iPhone 16
Zdroj: Majin Bu / X
iPhone 16
Zdroj: Majin Bu / X

Perfektným krokom je z nášho pohľadu aj svetlo modrá, ktorá pripomína tú na iPhone 13. Išlo o obľúbený variant medzi zákazníkmi spoločnosti Apple.

iPhone 16
Zdroj: Majin Bu / X
iPhone 16
Zdroj: Majin Bu / X

V ponuke samozrejme zostane aj klasické ružové prevedenie, ktoré je vhodné predovšetkým pre dámske publikum. Zároveň je zaujímavé sledovať, ako Apple pomaly odstránil červený PRODUCT (RED) variant, pri ktorom šiel výťažok z predaja na účet organizácie RED, ktorá bojuje proti ochoreniu HIV / AIDS.

iPhone 16
Zdroj: Majin Bu / X

Do komentára na sociálnych sieťach nám napíšte, ako tieto farby hodnotíte vy a či vás niektoré prevedenie oslovilo natoľko, že by ste si ho boli ochotní kúpiť.

Prečítajte si tiež  Epic Games sa pokúša dostať Fortnite späť do App Store!

Z nášho pohľadu je takáto ponuka na rok 2024 fajn, no Apple by predsa mohol prekvapiť aspoň šiestym odtieňom, ktorý bude trochu svetlejší a „veselší“. Nevieme sa zbaviť pocitu, že v týchto odtieňoch na nás iPhone 16 pôsobí trochu pochmurným dojmom. Je to však iba náš subjektívny názor.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -