Spoločnosť Apple sa chystá priniesť čip M4 aj do jablkových počítačov a to ešte v rámci tohoto roka. Revolučný čip sa zatiaľ nachádza len v poslednej generácii iPadov Pro, čo je celkom nezvyčajné vzhľadom na dlhoročnú stratégiu Apple. Už čoskoro sa však dostavia aj počítače Mac, ktoré takisto dostanú tento procesor. Nebude medzi nimi chýbať ani základný Mac mini.

Nová generácia Macu mini však neskončí iba pri základnom čipe M4, ktorého debut sme mohli vidieť pred niekoľkými mesiacmi. Úplne prepracované modely budú vybavené čipom M4 a aj jeho nadstavbou v podobe čipu M4 Pro. Túto informáciu priniesol Mark Gurman z agentúry Bloomberg, pričom predstavenie zariadení sa očakáva ešte v tomto roku.

Mac mini príde po 14 rokoch s novým dizajnom 

Apple sa chystá predstaviť prvú radikálnu zmenu v dizajne Macu mini od roku 2010, čím sa z neho stane najmenší stolný počítač v portfóliu Apple. Nový model by mohol mať rozmery podobné Apple TV, avšak s vyššou stavbou než súčasný Mac mini. Ten momentálne meria 3,6 cm na výšku.

Mac mini 2023
Zdroj: YouTube / The Everyday Dad (úprava redakcie)

Konštrukcia z hliníka zostane zachovaná a podľa informácií od pracovníkov zapojených do vývoja, bude nový Mac mini pripomínať iPad Pro v malom boxe – úprimne si to dnes vieme ťažko predstaviť, ale nechajme sa prekvapiť.

Nové modely by mali byť vybavené minimálne tromi USB-C portami umiestnenými na zadnej strane, ako aj portom HDMI a priestorom pre napájací kábel.

Apple plánuje ponúknuť dve verzie Mac mini. Prvou bude základná s čipom M4, ktorý je podobný tomu v iPad Pro. Druhou verziou bude pokročilejšia nadstavba s čipom M4 Pro.

Základný model by sa mal začať vyrábať už tento mesiac, s plánovaným uvedením na trh koncom tohto roka, zatiaľ čo prémiový model sa očakáva až v októbri. Ak čakáte na výkonný počítač v malom tele, Mac mini M4 bude práve pre vás.

A ak sa vám naopak čakať nechcete a chcete výkonný počítač s macOS za rozumnú cenu, Mac mini M2 kúpite namiesto pôvodných 699 € po kliknutí na tento odkaz už od 655 €.

Prečítajte si tiež  MacBook Air M3 vs MacBook Air M2. Rozdiel vo výkone vás prekvapí

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -