Apple sa neustále snaží inovovať a prichádzať s novinkami, ktoré by opäť naštartovali záujem o jeho smartfóny. Tie sú síce úspešné, no z dlhodobého hľadiska ich predaje skôr klesajú, alebo stagnujú. Pres pár mesiacmi sa, ale začalo hovoriť o iPhone 17, ktorý príde v roku 2025 a ktorý by mal úplne všetko zmeniť. Portál 9to5mac teraz zverejnil odhady známeho analytika Marka Gurmana z agentúry Bloomberg, ktoré sú veľmi pozitívne.

Podľa Gurmana Apple plánuje predstaviť ultra-tenký iPhone 17 „Air“ (môže sa volať aj Slim), ktorý bude predstavovať akúsi zlatú strednú cestu medzi štandardným cenovo dostupným iPhonom 17 a prémiovým iPhonom 17 Pro, respektíve iPhonom 17 Pro Max. Apple v posledných rokoch dosť experimentuje.

V nedávnej minulosti vyrábal napríklad iPhone 12 mini a iPhone 13 mini a potom iPhone 14 Plus a iPhone 15 Plus. Hoci sa 6,7″ model dočká aj tento rok svojho pokračovania, pre pomerne malý záujem zo strany zákazníkov ho chce Apple na budúci rok nahradiť práve modelom 17 Slim.

Predaje iPhonov sa môžu konečne naštartovať 

iPhone 17 Slim
Zdroj: Macrumors

Gurman predpovedá, že tento krok môže byť pre Apple zlomový a model „Air“ alebo „Slim“ by mohol priniesť významný rast predaja tak, ako sme na to boli zvyknutí kedysi.

Pôjde vraj o priamu snahu osloviť zákazníkov, ktorí chcú niečo viac ako len základný iPhone, ale zároveň nepotrebujú všetky funkcie drahších modelov.

Hoci sa hovorí, že iPhone 17 Air alebo Slim bude veľmi drahý, v skutočnosti to môžu byť len nesprávne odhady analytikov. Ak by Apple správne nastavil cenovú politiku, ktorá by sa pohybovala na rozumnej úrovni a zároveň by priniesol neodolateľný dizajn, mohla by to byť konečne tá správna cesta k „alternatívnemu“ štvrtému modelu, pri ktorom výrobca zaznamená úspech.

Prísť má aj iPhone „Ultra“ a ešte pred ním iPhone SE 4. generácie 

iPhone Ultra
Zdroj: Macrumors

Dobrou správou je tiež to, že Apple má chystať ešte ďalšie nové zariadenia do rodiny iPhonov. Všetko to začne už na budúci rok, kedy výrobca predstaví nový iPhone SE 4. generácie, ktorý má vychádzať z dizajnu a technológií iPhonu 13 alebo iPhonu 14. Pravdepodobne sa v ňom ale objaví najmodernejší procesor A18 s podporou Apple Intelligence

iPhone SE 4
Zdroj: X / Technizio Concept

Zároveň vraj Apple pracuje aj na záhadnom super-prémiovom modeli iPhone Ultra, ktorého predstavenie je zatiaľ v nedohľadne a na trh by sa mohlo dostať pokojne až v roku 2026, alebo dokonca ešte neskôr.

Prečítajte si tiež  Apple už čoskoro predstaví nové Beats Studio Pro. Nebude chýbať USB-C a vylepšený zvuk

V tejto chvíli o ňom nemáme žiadne podrobné informácie, no šepká sa, že v ponuke bude postavený nad aktuálnu vlajkovú loď iPhone „Pro Max“. Nemal by ju teda nahradiť.

Nechajme sa však prekvapiť, čo nám prinesie budúcnosť. Vy nám napíšte do komentára, či by ste privítali nový iPhone za rozumnú cenu, ktorý by nebol úplne základný, ponúkal by štýlový dizajn a zároveň by nemal tie najšpičkovejšie technológie, aké poznáme z modelov „Pro“ a „Pro Max“.

Z redakcie SvetApple sa prikláňame k názoru analytika Marka Gurmana, že Apple tu má obrovskú šancu na úspech. Musí to však uchopiť správne. Držíme palce.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -