V najnovšej beta verzii systému iOS 18 sa objavila užitočná funkcia pre Apple Mapy, ktorá určite poteší každého používateľa. Nenápadná novinka pridáva tlačidlo „Hľadať tu“, vďaka ktorej možno objavovať zaujímavé miesta, služby a atrakcie v okolí.

Táto funkcia umožňuje používateľom objavovať miesta v okolí aktuálnej alebo vybranej lokality. Napríklad, ak sa nachádzate v Košiciach a máte chuť na rýchle občerstvenie, po stlačení tlačidla sa na mape zobrazia miesta najbližších fast foodov. Podobne to funguje aj s pamiatkami alebo inými službami.

Apple Mapy ponúknu podrobnejšie vyhľadávanie v okolí

Keď sa presúvate na novú destináciu, stačí posunúť mapu na dané mesto, stlačiť tlačidlo „Hľadať tu“ a ihneď sa zobrazia všetky dostupné miesta na novom mieste. Táto funkcia je užitočná, ak presne viete, kam smerujete a čo potrebujete nájsť po príchode do cieľa. Pomôže vám to naplánovať cestu k najbližšej čerpacej stanici alebo ku kaviarni.

Apple Mapy search bar
Zdroj: PhoneArena

Užívatelia, ktorí ešte nemajú beta verziu iOS 18 si môžu všimnúť, že pri presúvaní mapy sa niekedy automaticky zobrazia podobné vyhľadávané obchody. Vďaka novému tlačidlu sa však vyhľadávanie stane presnejším a bude presne prispôsobené vašim potrebám.

Funkcia je užitočná hlavne vtedy, keď upravujete úroveň priblíženia alebo sa presúvate do iného miesta blízko pôvodného vyhľadávania.

Apple Mapy search bar
Zdroj: PhoneArena

Aj keď podobnú funkcionalitu ponúkajú Google Mapy už dlhší čas, nová aktualizácia Apple Maps v iOS 18 prináša používateľom Apple zariadení podobný komfort bez nutnosti inštalácie inej apky.

Jablkové mapy vďaka novej aktualizácii umožňujú aj vytváranie vlastných peších a turistických trás v národných parkoch. To predstavuje významné zlepšenie pre milovníkov prírody a dobrodružstva. Táto funkcia je žiaľ dostupná iba v USA, no jej rozšírenie by malo prísť čoskoro.

Ak sa chcete dozvedieť, čo všetko prinesie systém iOS 18, určite si nenechajte ujsť náš článok, v ktorom sme sa detailne venovali všetkým novinkám.

Prečítajte si tiež  Vodiči, máte sa na čo tešiť: Google Mapy a Waze dostávajú nové funkcie pre iOS a CarPlay

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -