Po dlhoročnom právnom súboji s Apple, sa spoločnosť Spotify konečne dočkala. Hudobný gigant dnes oznámil, že získal súhlas na zobrazovanie cien vo svojej aplikácii pre zariadenia s iOS. Táto zmena sa síce týka iba krajín Európskej únie, no pre Spotify to znamená žiadaný úspech.

Tento krok umožní používateľom iPhonov v krajinách EÚ priamo v aplikácii Spotify získavať informácie o cenách a prechádzať na webovú stránku Spotify na nákup produktov. O cenách predplatného si tak môžete spraviť prehľad oveľa jednoduchšie.

Spotify poskytne údaje o predplatnom priamo z aplikácie

Spoločnosť Spotify uviedla na svojom blogu, že nový vývoj udalostí je veľkým krokom vpred pre všetkých používateľov. Tí teraz môcť vidieť propagačné ceny a následne aj štandardné plány prémiového členstva po ukončení propagačnej doby.

Významným aspektom tohto súhlasu je, že Spotify sa nezaviazalo k dodržiavaniu nových pravidiel Apple podľa zákona o digitálnych trhoch. Spoločnosť skôr iba využilo „nárok“ podľa rozhodnutia Európskej komisie, ktoré konštatovalo porušenie protimonopolných zákonov EÚ zo strany Apple.

Spotify plan
Zdroj: Spotify (snímka obrazovky)

Európska komisia v tomto rozhodnutí uložila Apple pokutu vo výške viac ako 1,8 miliardy EUR. Napriek tomuto rozhodnutiu Spotify stále neponúka priamy odkaz na nákupy mimo App Store, čo by podmienky nároku umožnili. Bolo by to pravdepodobne z obavy, že by muselo odvádzať Apple podiel z predaja.

Tento právny spor medzi Spotify a Apple trvá od roku 2019, keď v tom čase Spotify podalo protimonopolnú sťažnosť týkajúcu sa pravidiel App Store. Napriek neskoršiemu súhlasu Apple, sa spoločnosť Spotify sťažovalo, že v marci nebola schválená plánovaná aktualizácia aplikácie.

Tá mala umožniť zobrazenie cien predplatného a prepojení na ich web, čo naznačuje, že cesta k úplnej transparentnosti ešte nie je ukončená. Je teda jasné, že obaja giganti budú v ďalších rokovaniach pokračovať.

Prečítajte si tiež  Spotify prinesie prémiové predplatné. Z ceny sa vám zatočí hlava

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -