Apple Watch sú na trhu už neuveriteľných 10 rokov a za ten čas si ich obľúbili milióny používateľov po celom svete. Rovnako ako všetky zariadenia z jablkovej ponuky, aj hodinky sa z roka na rok zlepšujú a posúvajú svoje hranice. Tento rok je však pre Apple výnimočný, čo sa odrazilo aj na 10. generácii tohto produktu. Zoznámte sa s Apple Watch Series 10.

Analytické predpoklady poukazovali na zmenu dizajnu, ktorá sa do určitej miery aj vyplnila. Nová generácia hodiniek pôsobí ešte modernejšie a to aj napriek tomu, že žiadna do neba volajúca revolúcia sa po vizuálnej stránke nekonala. Apple Watch Series 10 však aj napriek tomu majú čím zaujať.

Väčší, tenší a modernejší dizajn

Apple Watch Series 10 hneď na prvý pohľad zaujmú väčším displejom a tenším telom, čím sa približujú k svojmu prémiovému kolegovi v podobe modelu Ultra. Ide o prvú väčšiu zmenu vizuálu od roku 2021.

Apple Watch Series 10
Zdroj: Apple

Väčšia obrazovka teraz ponúka oveľa širší záber viditeľného obsahu, čo oceníme hlavne pri náhľadoch notifikácií, správ a iných upozornení. Zmena bude extrémne badateľná hlavne pre majiteľov starších modelov, ako napríklad Apple Watch Series 6. Ak patríte do tejto skupiny, môžete sa tešiť na poriadny upgrade.

Novinkou sú aj vylepšené zabudované reproduktory, ktoré umožňujú prehrávanie hudby alebo podcastov priamo z hodiniek bez potreby ďalších zariadení. Hodinky navyše obsahujú funkciu rýchleho nabíjania, ktorá umožňuje dobiť batériu na 80 % kapacity za krátkych 30 minút, čo oceníte hlavne na cestách.

Kvalitnejší displej a nové zdravotné funkcie

Apple tiež inovoval ciferník hodiniek, ktorý teraz lepšie reaguje na okolité svetlo, čím sa optimalizuje čitateľnosť v rôznych svetelných podmienkach. Nový ciferník je špeciálne navrhnutý tak, aby využil výhody nových väčších obrazoviek, poskytujúc tak lepšiu vizuálnu skúsenosť. Poteší aj odpočítavanie sekúnd, ktoré je po novom viditeľné aj bez aktívneho používania.

Zdroj: Apple

Na poli zdravotných technológií Apple Watch Series 10 prinášajú priekopnícke riešenie pre detekciu spánkového apnoe. Táto funkcia, ktorá je integrovaná do sledovania spánku, umožňuje identifikovať prípady, kedy dochádza počas spánku k opakovanému zastaveniu a spusteniu dýchania.

Používatelia musia nosiť hodinky počas niekoľkých nocí, aby mohli byť informácie správne zhromaždené a analyzované. Táto funkcia, ktorá bude súčasťou systému watchOS 11 následne pomáha v diagnostike spánkového apnoe. Už tento mesiac bude certifikovaná vo viac ako 150 krajinách, kde samozrejme nebude chýbať ani Slovensko.

Apple Watch Series 10 spánkové apnoe
Zdroj: Apple

Výkon a rýchlosť v podaní nového čipu S10

Vďaka procesoru S10 novej generácie budú Apple Watch ešte rýchlejšie, čo sa odzrkadlí hlavne na odozve a reakciách na dotyk. Ruku k dielu podá aj 4-jadrový Neural Engine, ktorý sa postará o rýchlejšie výpočty na pozadí.

Nový čip S10 využíva novú neurónovú sieť na zníženie hluku v pozadí pri telefonovaní s hodinkami. V spodnej časti hodiniek sa nachádza integrovaná anténa, ktorá pomôže pri rýchlosti a kvalite prenosu.

Apple Watch Series 10 čip S10
Zdroj: Apple

Zbohom hliník, vitaj titán

Analytické predpoklady poukazovali na prechod od nehrdzavejúcej ocele k novým materiálom, čo sa nakoniec aj potvrdilo. Okrem základnej hliníkovej verzie pribudne aj vyhotovenie z titánu, ktoré bude síce drahšie, no o to odolnejšie. Apple tiež pridal nové farebné prevedenie Jet Black, pre fanúšikov čierneho dizajnu.

Zdroj: Apple

Apple Watch Series 10 sú tiež odolnejšie voči vode. Nové modely sú certifikované pre vysokorýchlostné vodné športy až do hĺbky 20 metrov. Z tohto dôvodu Apple prináša svoju aplikáciu Hĺbka, ktorá bola doteraz dostupná iba pre prémiové modely Ultra.

Tieto vylepšenia robia z Apple Watch Series 10 nielen štýlový doplnok, ale aj výkonný nástroj pre zdravie a každodenný život, čím sa umiestňujú na čelo inovácií v oblasti nositeľnej technológie. Čo na ne hovoríte vy? Podeľte sa s nami o názor v komentároch.

Apple Watch Series 10
Zdroj: Apple

Tu sú predpokladané ceny nových Apple Watch pre slovenský trh:

Ceny základnej verzie Apple Watch 10 GPS bez mobilného pripojenia:

  • Apple Watch 10 (42 mm Aluminium GPS) – 449€
  • Apple Watch 10 (46 mm Aluminium GPS) – 479€

Ceny nových Apple Watch 10 GPS+Cellular:

  • Apple Watch 10 (42 mm Aluminium GPS+Cellular) – 569€
  • Apple Watch 10 (46 mm Aluminium GPS+Cellular) – 599€
  • Apple Watch 10 (42 mm Titanium GPS+Cellular) – 799€
  • Apple Watch 10 (46 mm Titanium GPS+Cellular) – 849€
Prečítajte si tiež  Apple Event It's Glowtime práve začal. Čoskoro príde iPhone 16

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -