Možno vás to prekvapí, no pri pohľade na AliExpress uvidíte ohromné množstvo náhradných dielov, medzi ktorými sú aj tie na iPhone. Týchto náhradných dielov je dokonca toľko, že medzi nimi nájdete prakticky každú súčiastku, z ktorej sa zariadenie skladá. Ak ich dáte všetky dokopy, získate funkčný produkt. No a presne to urobil YouTuber Phone Repair Guru.

Na AliExpresse sa mu podarilo získať dostatok náhradných dielov na to, aby si dokázal poskladať svoj vlastný iPhone 13 Pro, čo je pochopiteľne dosť náročná úloha. Keďže je však autor videa skúsený technik a pozná všetky potrebné postupy na to, ako zložiť iPhone a jednotlivé súčiastky dokopy, nerobilo mu to až tak veľký problém.

Dôležité je podotknúť, že diely boli objednávané na základe nízkej ceny, ale zároveň kvalitných recenzií. Nešlo teda o tie úplne najlacnejšie komponenty na AliExpresse ale takisto nie všetko bolo originálne. Spomenúť môžeme napríklad housing či displej, ktoré pochádzali od výrobcov tretích strán.

Napriek tomu sa autorovi videa podarilo zariadenie zložiť a aj keď kvôli neoriginálnym náhradným komponentom nevykazovalo kvalitu A+, vo výsledku sa dalo normálne používať. Otázkou však bolo, či sa do niečoho podobného vôbec oplatí púšťať. 

Koľko to stálo a nebolo by lacnejšie kúpiť iPhone 13 Pro už zložený? 

Možno by ste počítali, že kúpa samotných náhradných dielov nebude lacná záležitosť. V skutočnosti sa však celý tento komplikovaný proces oplatil. Zariadenie stálo 507 kanadských dolárov, čo je v prepočte zhruba 337 € (pri aktuálnom kurze 1 € = 0,66 CAD).

Autor túto čiastku následne porovnal s cenami repasovaných iPhonov 13 Pro a zistil, že tie sa v Kanade predávajú za vyše 700 kanadských dolárov, čo je v prepočte zhruba 465 €.

Jeho verzia bola teda výrazne lacnejšia, no na druhej strane na jej zloženie bola potrebná dávka talentu a hlavne správne / funkčné náhradné diely. Tie nemusia byť samozrejmosťou, najmä ak ich človek objednáva z ďalekej Číny a následne čaká na ich dodanie celé týždne.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple Car sa bude dobíjať bez toho, aby človek vystúpil z auta. Apple získalo špeciálny patent
Môže ťa zaujímať
- Reklama -