Apple sa tento pondelok stretol s technickými ťažkosťami po tom, čo vydal druhú beta verziu softvéru HomePod 18.1 pre vývojárov. Tú totiž musel takmer okamžite stiahnuť z obehu. Mohla za to zvláštna chyba, ktorá sa objavila v najnovšom softvéri pre inteligentné reproduktory.

Podľa diskusií na fórach MacRumors niektorí používatelia zažili vážne problémy s inštaláciou tejto aktualizácie na ich HomePod mini. Reproduktor sa po inštalácii dostal do stavu „bricked“, čo znamená, že zariadenie prestalo fungovať a reagovať.

HomePod mini prestal po aktualizácii reagovať

Niekoľkí používatelia však uviedli, že sa im podarilo zariadenie HomePod mini znova obnoviť použitím aplikácie Apple Configurator na ich Macoch. Softvérový výskumník Nicolás Alvarez vo svojom príspevku na sieti X informoval, že Apple stiahol spomínanú beta verziu hneď v pondelok večer. Nová beta verzia ostáva nedostupná a zatiaľ nie je jasné, kedy bude opäť uvoľnená.

HomePod mini vo farbe Midnight
Zdroj: Apple (úprava redakcie)

Tento problém nie je žiadny nevídaný prípad. Apple nedávno čelil podobnému problému s operačným systémom iPadOS 18, ktorý znefunkčnil niektoré z najnovších modelov iPad Pro s čipom M4.

Spoločnosť následne stiahla aj túto aktualizáciu a snaží sa nájsť riešenie, o ktorom sme už predtým informovali. Uvidíme, ako to dopadne v prípade reproduktoru HomePod mini.

Prečítajte si tiež  Apple z ničoho nič predstavil HomePod mini v novej farbe

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -