Gigant z Cupertina už o pár mesiacov prinesie nového zástupcu cenovo najdostupnejšieho smartfónu v ponuke. Apple pracuje na novej generácii iPhonu SE 4, ktorý dostane najväčší redizajn za posledné roky. Podľa zdrojov z dodávateľského reťazca už spoločnosť začala pracovať na dodávkach OLED displejov pre tento model, aby stihla jeho uvedenie na začiatku roka 2025.

Ako naznačil portál DigiTimes s odvolaním sa na svoje dobre informované zdroje u dodávateľov Apple, prípravy spojené s najlacnejším iPhonom aktuálne bežia v plnom prúde. Kalifornská spoločnosť začala obstarávať OLED displeje od spoločnosti BOE a ďalších čínskych výrobcov, aby ich mala načas k dispozícii v dostatočnom množstve.

iPhone SE 4 konečne dostane OLED displej

Podrobnosti o technických špecifikáciách displeja zostávajú zatiaľ neznáme, no pravdepodobne pôjde o klasiku, ktorú poznáme z iPhonu 13 bez Dynamic Islandu. Zároveň je jasné, že tento typ displeja prinesie do zariadenia s označením „Special Edition“ zlepšenie vizuálu, ako napríklad lepšia čitateľnosť na priamom slnku a ostrejšie farby.

iPhone SE 4
Zdroj: X / Technizio Concept

Informácia o zásobovaní OLED panelmi korešponduje s predchádzajúcimi špekuláciami o tom, že BOE bude jedným z kľúčových dodávateľov pre nový iPhone SE. Táto čínska firma sa dlho snažila dostať do dodávateľských reťazcov Apple a mala s tým značné problémy. Akonáhle sa jej ale podarilo spĺňať prísne štandardy technologickej spoločnosti, s jej výhodnými cenami sa jej hneď v Cupertine otvorili dvere.

Najväčšou zmenou bude radikálny redizajn smartfónu. iPhone SE 4. generácie bude vychádzať z iPhonu 14 a nie z iPhonu 8 tak ako predošlé dve generácie, vďaka čomu dostane väčšiu 6,1″ obrazovku, ktorú doplnia ploché okraje a implementácia Face ID.

Najlacnejší iPhone prinesie poriadnu dávku modernizácie

Hoci by mal mať aj naďalej len jeden zadný fotoaparát, Apple chce zapracovať aj na vylepšení tohto aspektu. Novinkou bude tlačidlo Action Button, ktoré zaznamenalo svoj debut v minuloročných iPhonoch 15 Pro a 15 Pro Max.

Kalifornská spoločnosť sa tak definitívne rozlúči nie len s tlačidlom Home Button, ale aj klasickým prepínačom hlasitosti vo všetkých modeloch. Na bočný Camera Control Button však môžeme rovno zabudnúť. Ten zostane „špecialitou“ série iPhone 16 / 16 Plus.

iPhone SE 4
Zdroj: X / Technizio Concept

Očakáva sa, že nadchádzajúca generácia bude predstavená v rovnakom časovom rámci ako jej predchodcovia. Dočkáme sa jej na jar, pravdepodobne v marci alebo v apríli, kedy Apple zvyčajne predstavuje svoje novinky v tejto kategórii.

Všetky tieto vylepšenia sa postarajú o významný skok vpred pre model iPhone SE, ktorý je známy svojou dostupnosťou a kompaktnými rozmermi. Tentokrát však budeme v rukách držať relatívne moderný smartfón, ktorý má ešte k tomu dostať aj čip A18 a 8 GB RAM, aby zvládal Apple Intelligence. Apple možno našiel návod na must-have produkt. Nechajme sa prekvapiť. Tešíte sa naň rovnako ako my?

Prečítajte si tiež  Budúcoročný iPhone SE 4 bude technologická pecka. OLED displej a čip A18 budú len začiatok

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -