Vyzerá to tak, že spoločnosť Apple po dlhých mesiacoch testovania funkcií Apple Intelligence a celkovo operačného systému iOS 18.1 pomaličky prichádza do cieľa. Prvá veľká softvérová aktualizácia nového iOS 18 príde ešte v októbri. Prezradil nám to známy novinár Mark Gurman z angetúry Bloomberg, ktorý má v Apple dobre informované zdroje.

Aby toho nebolo málo, Gurman svoje informácie konkretizoval a podľa jeho vyjadrenia si budeme môcť novú veľkú aktualizáciu nainštalovať do našich iPhonov za približne 3 týždne, konkrétne 28. októbra 2024. Bude to len pár dní pred poslednou tohtoročnou konferenciou, na ktorej nám Apple odprezentuje nové počítače Mac a iPady.

Jednou z hlavných noviniek operačného systému iOS 18.1 sú pokročilé nástroje pre písanie, ktoré umožnia preformulovanie, sumarizáciu a kontrolu textu či modernejšia Siri. Tieto funkcie budú dostupné pre majiteľov iPhone 15 Pro a iPhone 16 v rámci Apple Intelligence. Ako už ale asi tušíte, Slováci budú mať smolu pre komplikovanú legislatívu Európskej únie.

Zároveň tiež platí, že aktualizácia iOS 18.1 opraví chyby a bezpečnostné diery, ktoré sa môžu objavovať v aktuálnych verziách iOS 18 a iOS 18.0.1. Spomenúť tiež treba fakt, že Apple s týmto updatom môže používateľom sprístupniť funkcie, ktoré s Apple Intelligence nemajú nič spoločné.

Narážame najmä na možnosť zaostrovať skrz Camera Control Button na novom iPhone 16 / 16 Pro. Aj keď Apple túto funkciu na konferencii prezentoval, dostupná má byť až na jeseň 2024 prostredníctvom softvérovej aktualizácie. No a práve iOS 18.1 sa javí ako ideálny kandidát na to, aby nám ju sprístupnil. Nechajme sa prekvapiť.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Na tieto zariadenia nainštalujete nový iPadOS 16
Môže ťa zaujímať
- Reklama -