Znie to až neuveriteľne, no od predstavenia iPhonu 6 prešlo už desať rokov. Tento model patril medzi najobľúbenejšie voľby používateľov, hlavne kvôli (vtedy) revolučnému redizajnu.

Teraz však prišiel čas na to, aby sa Apple aj s týmto zariadením definitívne rozlúčil. Gigant z Cupertina aktualizoval svoj zoznam zastaraných produktov, na ktorom okrem iPhonu 6 nájdeme aj ikonické zariadenia ako iPod shuffle a iPod nano. Keď sa ešte vrátime ku iPhonu 6, pre výrobcu bol prelomový, nakoľko ide do dnešných dní o najpredávanejší iPhone histórie. Žiadna ďalšia generácia ho v tomto smere neprekonala.

iPhone 6 sa oficiálne poberá do dôchodku

S klasifikáciou „zastaraný“ prichádza zmena v možnostiach servisu. iPhone 6 už nebude možné oficiálne opraviť ani v obchodoch Apple Store, ani u autorizovaných servisných poskytovateľov Apple. Kalifornská spoločnosť tento status udeľuje produktom, ktoré boli posledný krát distribuované pred viac ako siedmimi rokmi.

Zaujímavosťou je, že väčší model v podobe iPhone 6 Plus, bol zaradený medzi zastarané produkty už v apríli tohto roku. Menší iPhone 6 bol dostupný so zľavou v niektorých krajinách o niečo dlhšie a preto bol klasifikovaný ako zastaraný až teraz.

iPhone 6
Zdroj: Unsplash / Safarulla Kasmi

Čo sa týka softvérovej podpory, iOS 13 ukončil aktualizácie pre iPhone 6 a iPhone 6 Plus už v roku 2019. Dvojica iPhonov bola predstavená v septembri 2014 a pripisuje sa jej významný míľnik v histórii jablkových smartfónov.

Je to tak predovšetkým kvôli ich väčším obrazovkám v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi (4,7″ a 5,5″ namiesto 3,5″ a 4″). Práve pri iPhone 6 sa po prvýkrát ukázala aj služba Apple Pay, ktorá zmenila spôsob, akým platíme cez naše mobilné zariadenia.

Mali ste iPhone 6 alebo iPhone 6 Plus aj vy? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti a postrehy v komentároch na Facebooku alebo na Instagrame.

Prečítajte si tiež  Koniec dvoch legiend. iPod nano a iPod shuffle sú oficiálne zastaranými produktami

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -