Apple dnes predstavil úplne nový iPad mini 7. generácie, ktorý dostal do vienka výkonnejší procesor A17 Pro s 8 GB RAM a podporou Apple Intelligence. Nový čip tomuto tabletu zabezpečuje nielen vyšší výkon, ale aj lepšie grafické možnosti, vďaka čomu si na ňom budete môcť užiť náročnejšie herné tituly.

Apple sa tiež v prípade iPadu mini 7. generácie rozhodol pre niekoľko ďalších drobných, no za to podstatných zmien. Tablet má rýchlejšie USB-C pripojenie, podporuje štandard Wi-Fi 6E a takisto v ňom nájdete integráciu s Apple Pencil Pro (aj funkciou Hover). A hoci ide len o čerstvo predstavenú novinku, už v tejto chvíli vieme, za koľko sa bude predávať na slovenskom trhu. A máme pre vás dobré správy.

Hoci iPad mini nikdy nepatril medzi najdrahšie tablety v ponuke, je fér spomenúť, že nikdy nebol ani úplne lacný. Špeciálne to platí pri pohľade na jeho doterajšie 64 GB základné úložisko, ktoré je povedzme si na rovinu v roku 2024 nedostatočné.

iPad mini 7
Zdroj: Apple

Dobrou správou ale je, že Apple toto úložisko v novom iPade mini 7. generácie navýšil na 128 GB a pri tom nijakým spôsobom neupravil cenu. V praxi to teda znamená, že tento tablet kúpite veľmi výhodne. No a koľko vlastne stojí?

iPad mini 7 slovenské ceny 

  • iPad mini 7 (128 GB) – 599 €
  • iPad mini 7 (256 GB) – 729 €
  • iPad mini 7 (512 GB) – 979 €
  • iPad mini 7 + 5G (128 GB) – 769 €
  • iPad mini 7 + 5G (256 GB) – 899 €
  • iPad mini 7 + 5G (512 GB) – 1 149 €

Vzhľadom na to, že pôvodný iPad mini 6. generácie s vynoveným dizajnom a čipom A15 Bionic bol uvedený na trh ešte v roku 2021 považujeme zachovanie cien za veľmi pozitívnu správu. Veď netreba zabúdať na vysokú infláciu a ďalšie vstupy, ktorých cena za uplynulé roky výrazne narástla.

Aby sme však zachovali objektivitu, hoci iPad mini 7 prináša nový čip a zopár hardvérových vylepšení, vo svojej podstate je to po dizajnovej aj technickej stránke stále ten istý tablet. Apple teda na výrobe v porovnaní s roku 2021 určite dokáže ušetriť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Najlepšie filmy, ktoré si môžete pozrieť na Apple TV+
Môže ťa zaujímať
- Reklama -