Apple robí zariadenia tak, aby vyhovovali určitým štandardom, či ich pomaličky prekonávali. Toto platí špeciálne pre iPhone 11 Pro a jeho fotoaparát, ktorý je skutočne špičkový. Ako však prejde testom fotografa a zároveň fanúšika spoločnosti Apple, Jána brezinu?

iPhone 11 Pro a jeho fotoaparát.

Pokiaľ sa pozrieme na techniku, ktorú používa nový iPhone 11 Pro, tak je skutočne premakaná. Vo všetkých prípadoch ide o objektívy s rozlíšením 12MP. Základný širokouhlý poznáme už dlhšiu dobu. Bez menšej evolúcie sa nachádzal napríklad aj v iPhone XS. Jeho slnečná clona predstavuje ƒ/1.8.

Objektív, ktorým sa líši model 11 Pro od základnej „jedenástky“ je teleobjektív. Ten vám poskytne až 2 násobný optický zoom (10 násobný digitálny zoom) a lepšie podmienky pre fotenie portrétnych fotografii. Jeho slnečná clona je ƒ/2.0. Posledným a v podstate jediným novým je potom ultraširokouhlý objektív. Ten dokáže poskytnúť obraz až so 120° uhlom pohľadu. Slnečná clona je ƒ/2.4 a nájdeme ho aj v štandardnom iPhone 11.

Nový iPhone 11 Pro potom samozrejme pokračuje v tradícii Portrétneho režimu, ktorý dokáže vytvoriť nádherný bokeh (rozmazanie/rozostrenie pozadia). Okrem toho, že je zase prepracovaný ponúka aj 6 efektov. Optická stabilizácia sa v tomto prípade týka len základného objektívu a potom teleobjektívu. Širokouhlá šošovka si musí vystačiť s digitálnou. Ako sa však vyjadril profesionál, v podstate ju nie je možné rozpoznať.

Okrem iného sa vylepšila aj LED dióda, ktorú Apple nazýva ako“True Tone Flash“. Tá je o čosi jasnejšia. Panoráma ponúka možnosť rozlíšenia až 63MP. Všetky fotoaparáty potom zakrýva zafírové sklíčko. Na záver už len spomenieme novú generáciu HDR fotografí či fantastický nočný režim. Viac vám ale o nových fotoaparátoch povie práve Jan Brezina, ktorý pracuje zároveň aj ako profesionálny fotograf a tak všetkému rozumie trochu lepšie ako ktorýkoľvek bežný používateľ. Neváhajte si teda jeho krátke video pustiť a do komentárov nám napíšte, čo sa vám na novom iPhone, respektíve jeho fotoaparáte páči najviac. Za nás je to určite ultraširokouhlý objektív.

Prečítajte si tiež  5 funkcií fotoaparátu, ktoré musíte na iPhone vyskúšať
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.