Apple TV je produkt, ktorý určite nenájdeme v každej domácnosti. To ale neznamená, že by nemalo ísť o „povinnú výbavu“, každého zarytého Apple fanúšika. Dnes si ukážeme niečo, o čom ste asi ani nevedeli. V Apple TV si môžete vytvárať vlastné zložky respektíve priečinky. Ako na to?

Priečinky/ zložky ako v iOS

Možno ste ani nevedeli, ale vytváranie skupín s aplikáciami v iOS nebolo odjakživa samozrejmosťou. Táto zmena prišla až v roku 2011, kedy bol na trh uvedený iPhone 4S. Konkrétne sa jednalo o verziu systému iOS 4. Doteraz máme v živej pamäti to, ako sme sa z novinky tešili.

V tej dobe to bolo niečo, po čom fanúšikovia volali veľmi dlhú dobu. Apple sa rozhodlo až po štyroch rokoch od uvedenia prvej verzie tohto operačného systému na trh vylepšiť ju takýmto spôsobom. Krok bol samozrejme logický.

Ľudia využívali stále viac a viac appiek a potrebovali si ich nejakým spôsobom upratať. Toto bolo najjednoduchšie riešenie a funguje prakticky dodnes. Jediné, čo sa trochu zmenilo je jeho vizuálna podoba s príchodom flat dizajnu v iOS 7. Princíp ale ostáva stále ten, ktorý tu bol aj pred ôsmimi rokmi…

Údaje ukazujú, že Apple TV je najlepším "set-top streamovacím zariadením", aké si môžete kúpiť
Ako na Apple TV vytvoriť vlastné priečinky/ zložky? – svetapple.sk

No a čo je ešte lepšie, Apple túto funkciu neobmedzilo len na iOS a po novom aj iPadOS. Pokiaľ máte štvrtú alebo piatu generáciu Apple TV a verziu systému tvOS 11, môžete ju využívať aj na tejto platforme. O tom ste doteraz asi ani nevedeli, však. Pozrite sa v postupe nižšie ako si vytvoriť na vašej Apple TV vlastné zložky/ priečinky. Je to jednoduché a trvá to sotva niekoľko sekúnd.

Návod: Ako na Apple TV vytvoriť vlastné priečinky/ zložky?

  • Vyberte si aplikáciu, ktorú chcete umiestniť do priečinku/ zložky
  • Kliknite na ňu a podržte tlačidlo (trackpadu), aplikácia sa začne asi po sekunde triasť
  • Presuňte aplikáciu na druhú aplikácia, s ktorou chcete vytvoriť zložku. Tá sa vám naznačí aj vizuálne na obrazovke.
  • Vytvorili ste novú zložku, pomenujte ju.
  • Hotovo, ak máte veľa appiek vrámci Apple TV, konečne si v nich môžete urobiť poriadok…
Ako na Apple TV vytvoriť vlastné priečinky/ zložky?
Ako na Apple TV vytvoriť vlastné priečinky/ zložky?
Prečítajte si tiež  Aplikácia Apple TV sa dostane na televízory Sony a Vizio.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -